Meel en broodmix
Finax
Witte Bakmix
Glutenvrije witte bakmix met melk. Recept licht brood Zelf toevoegen: 25 g gist 4 dl handwarm water (37°C) 30 g gesmolten margarine of 2 el olie 1-1,5 tl zout 450 g Finax Glutenvrije meelmix (ca. 7,5dl) Bereiding: 1. Los de gist op in het handwarme water 2. Voeg de overige ingrediënten toe. (Weeg de hoeveelheid af, glutenvrij meel zit vaak opeengepakt). 3. Kneed het deeg ca. 5...
Finax
Bruine Bakmix
Glutenvrije bruine bakmix met vezels, zonder melk. Recept grof casinobrood Zelf toevoegen: 25 g gist 4 dl handwarm water (37°C) 25 g gesmolten margarine of 2 el olie 1,5 el stroop 1 tl zout 450 g Finax Grove meelmix (ca. 7 dl) Bereiding: 1. Los de gist op in het handwarme water. 2. Voeg margarine/olie, zout en stroop toe. 3. Voeg de meelmix toe. (Weeg de hoeveelheid af, glutenvrij...
Poensgen
Broodmix Wit 5 kilo
Glutenvrije witte broodmix. Geschikt voor mensen met coeliakie / glutenintolerantie. Benodigdheden bij glutenvrij brood van 750g: 500g meelmix, een of twee zakjes droge gist of 25g of 50g verse gist, 450-500ml koud water. Bereiding broodbakmachine: Een zakje droge gist of 25g verse gist in 450-500ml koud water oplossen en in de beker van de broodbakmachine gieten. De machine op het juiste...
Poensgen
Broodmix Bruin 5 kilo
Glutenvrije broodmix bruin. Geschikt voor mensen met coeliakie / glutenintolerantie. Benodigdheden bij glutenvrij brood van 750g: 500g meelmix, een of twee zakjes droge gist of 25g of 50g verse gist, 450-500ml koud water. Bereiding broodbakmachine: Een zakje droge gist of 25g verse gist in 450-500ml koud water oplossen en in de beker van de broodbakmachine gieten. De machine op het juiste...
Poensgen
Broodmix Donker Granen 5 kilo
Glutenvrij broodmix meergranen. Geschikt voor mensen met coeliakie / glutenintolerantie. Benodigdheden bij glutenvrij brood van 750g: 500g meelmix, een of twee zakjes droge gist of 25g of 50g verse gist, 450-500ml koud water. Bereiding broodbakmachine: Een zakje droge gist of 25g verse gist in 450-500ml koud water oplossen en in de beker van de broodbakmachine gieten. De machine op het...
Poensgen
Basismeel
Glutenvrije meelmix. Dit basismeel van Poensgen kun je gebruiken voor allerlei toepassingen, denk aan pasta, koekjes, gebak, brood etc.
Poensgen
Broodmix Bruin
Glutenvrije broodmix bruin. Geschikt voor mensen met coeliakie / glutenintolerantie. Benodigdheden bij glutenvrij brood van 750g: 500g meelmix, een of twee zakjes droge gist of 25g of 50g verse gist, 450-500ml koud water. Bereiding broodbakmachine: Een zakje droge gist of 25g verse gist in 450-500ml koud water oplossen en in de beker van de broodbakmachine gieten. De machine op het juiste...
Poensgen
Broodmix Meergranen
Glutenvrije broodmix meergranen. Geschikt voor mensen met coeliakie / glutenintolerantie. Benodigdheden bij glutenvrij brood van 750g: 500g meelmix, een of twee zakjes droge gist of 25g of 50g verse gist, 450-500ml koud water. Bereiding broodbakmachine: Een zakje droge gist of 25g verse gist in 450-500ml koud water oplossen en in de beker van de broodbakmachine gieten. De machine op het...
Poensgen
Broodmix Volkoren
Glutenvrije broodmix volkoren. Geschikt voor mensen met coeliakie / glutenintolerantie. Benodigdheden bij glutenvrij brood van 750g: 500 gram meelmix, een zakje droge gist of 25 gram verse gist, 450 milliliter water (koud). Broodbakmachine: 1. Een zakje droge gist of 25 gram verse gist in 450 ml koud water oplossen en in de beker van de broodbakmachine gieten. 2. Stel de machine in op het...
Mattisson
Tijgernoot Chufa Meel
Glutenvrij biologisch chufa tijgernoot meel. Tijgernoot, ook chufa of aardamandel genoemd, is geen noot, maar een knolgewas en is plantaardig en glutenvrij. Tijgernootmeel is ivoor van kleur en heeft van nature een zoete smaak. Tijgernootmeel kan gebruikt worden voor het bakken van pannenkoeken, koekjes en poffertjes.
Mattisson
Amandelmeel Biologisch
Glutenvrij amandelmeel bestaat voor 100% uit gemalen biologische amandelen. Amandelmeel is heerlijk in smoothies of bak producten. Vervang bijvoorbeeld 20% van het meel (in cake, gebak of brood) door amandelmeel. Amandelmeel is van nature zoet van smaak dus u kunt ook minder suiker gebruiken. Maak zelf amandelspijs door ongeveer 20% suiker en een heel klein beetje water toe te voegen.
Mattisson
Tapiocameel
Glutenvrij bindmiddel voor sauzen, soepen en pap. Tapiocameel is gemaakt van de cassave ook wel maniokwortel genoemd en komt oorspronkelijk uit Brazilië. Het is zetmeelrijk en glutenvrij. Tapiocameel kan gebruikt worden als bindmiddel in zowel zoete als hartige glutenvrije gerechten. Het geeft een luchtig effect aan gerechten.
Mattisson
Rijstmeel
Glutenvrij rijstmeel is gemaakt van gemalen volkoren rijst en heeft een neutrale smaak. Rijstmeel kan gebruikt worden voor het bakken van koekjes en crackers. Kan ook aanvullend gebruikt worden in pannenkoekenbeslag, wafeldeeg en ander gebak. In combinatie met andere glutenrijke melen kan het ook gebruikt worden voor het bakken van brood.
Mattisson
Kokosmeel
Glutenvrij biologisch kokosmeel. Geeft bakproducten een lichtzoete smaak. Vervang 20% van het meel van bakproducten door kokosmeel voor een lichtzoete smaak. Hierdoor hoeft er minder suiker te worden toegevoegd. Kokosmeel kan ook gebruikt worden als bindmiddel en smaakversterker in smoothies.