Poensgen - Broodmix Volkoren Terug
Allergie Informatie *
* Let op! Deze allergie informatie is enkel gebaseerd op de ingrediëntenlijst zoals vermeld staat op het productetiket. Eventuele sporen van bepaalde ingrediënten zijn hierbij niet van toepassing. Wij raden u aan voor gebruik altijd het productetiket te controleren op voor u belangrijke informatie.
Glutenvrij
Tarwevrij
Lactosevrij
Koemelkvrij
Kippeneivrij
Sojavrij
Gistvrij
Notenvrij
Pindavrij
Sesamvrij
Lupinevrij
Selderijvrij
Beoordeling
R
08-07-2024
Prima maar veel te zout!
Op zich prima maar veel te veel zout! Waarom??
Omschrijving
Glutenvrije broodmix volkoren. Geschikt voor mensen met coeliakie / glutenintolerantie.
Benodigdheden bij glutenvrij brood van 750g:
500 gram meelmix, een zakje droge gist of 25 gram verse gist, 450 milliliter water (koud).
Broodbakmachine:
1. Een zakje droge gist of 25 gram verse gist in 450 ml koud water oplossen en in de beker van de broodbakmachine gieten.
2. Stel de machine in op het juiste bakprogramma, schakel hem in en voeg vervolgens de meelmix langzaam toe.
3. Keuze van het bakprogramma: het standaardprogramma van circa 3 uur.
Oven:
1. Een zakje droge gist of 25 gram verse gist in 450 ml koud water in een mengvorm oplossen.
2. Voeg het meelmix toe en kneed het voor 2-3 minuten met een houten spatel of mixer.
3. Giet vervolgens het deeg in een ingevette bakvorm van circa 1000 ml en dek het af met een keukendoek of folie.
4. Laat het deeg circa 50-70 minuten rijzen.
5. Na het rijzen het deeg met water of koffiemelk bestrijken.
6. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) of 200 graden (boven-onderverwarming) en laat het brood in circa 40 minuten afpakken (zonder de keukendoek, bakvorm of folie).
Benodigdheden bij glutenvrij brood van 750g:
500 gram meelmix, een zakje droge gist of 25 gram verse gist, 450 milliliter water (koud).
Broodbakmachine:
1. Een zakje droge gist of 25 gram verse gist in 450 ml koud water oplossen en in de beker van de broodbakmachine gieten.
2. Stel de machine in op het juiste bakprogramma, schakel hem in en voeg vervolgens de meelmix langzaam toe.
3. Keuze van het bakprogramma: het standaardprogramma van circa 3 uur.
Oven:
1. Een zakje droge gist of 25 gram verse gist in 450 ml koud water in een mengvorm oplossen.
2. Voeg het meelmix toe en kneed het voor 2-3 minuten met een houten spatel of mixer.
3. Giet vervolgens het deeg in een ingevette bakvorm van circa 1000 ml en dek het af met een keukendoek of folie.
4. Laat het deeg circa 50-70 minuten rijzen.
5. Na het rijzen het deeg met water of koffiemelk bestrijken.
6. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) of 200 graden (boven-onderverwarming) en laat het brood in circa 40 minuten afpakken (zonder de keukendoek, bakvorm of folie).
Artikelnummer: | PSG057 |
Merk: | Poensgen |
Inhoud: | 500 gram |
Bestellen
Ingrediënten
Maïszetmeel, zonnebloemzaden (16%), lijnzaad (16%), boekweitmeel, zout, verdikkingsmiddel (guarbloem), dextrose, karamel poeder, broodpikant (koriander, karwij, venkel), voedingszuur (citroenzuur).
Kan sporen van ei, soja, melk en lupine bevatten.
Kan sporen van ei, soja, melk en lupine bevatten.
Voedingswaarde(per 100 gram)
Energiewaarde | 1545 kj (369 kcal) |
Eiwitten | 9.1 gr. |
Koolhydratenwaarvan suikers | 60.5 gr. 7.5 gr. |
Vettenwaarvan verzadigd | 9.6 gr. 1.0 gr. |
Zout | 0.4 gr. |