Poensgen - Broodmix Bruin Terug
Allergie Informatie
Glutenvrij
Kippeneivrij
Sojavrij
Gistvrij
Notenvrij
Pindavrij
Sesamvrij
Maisvrij
Selderijvrij
Let op! Deze allergie informatie is enkel gebaseerd op de ingrediëntenlijst zoals vermeld staat op het productetiket. Eventuele sporen van bepaalde ingrediënten zijn hierbij niet van toepassing. Wij raden u aan voor gebruik altijd het productetiket te controleren op voor u belangrijke informatie.
Beoordeling
Teake
22-03-2021
Niet erg goed gelukt.
Brood wilde niet rijzen. Bovendien werd het niet gaar. Helaas.
Petra
29-11-2020
Zeer luchtig mindere smaak
In tegenstelling met andere broodmixen rees dit supergoed. Zo het bakblik uit. Het is dan ook heel luchtig brood. Korst was wat hard en mijn meiden vonden de smaak niet fijn. Heerlijk voor tosti's.
Laura
02-06-2020
Mijn favoriet
Echt de beste mix die ik tot nu toe heb geprobeerd. Het brood komt prachtig uit de broodbakmachine, wordt niet hard de volgende dag en is qua smaak en textuur net "echt" brood.
Omschrijving
Glutenvrije broodmix bruin. Geschikt voor mensen met coeliakie / glutenintolerantie.
Benodigdheden bij glutenvrij brood van 750g:
500g meelmix, een of twee zakjes droge gist of 25g of 50g verse gist, 450-500ml koud water.
Bereiding broodbakmachine:
Een zakje droge gist of 25g verse gist in 450-500ml koud water oplossen en in de beker van de broodbakmachine gieten. De machine op het juiste bakprogramma instellen, inschakelen en vervolgens de meelmix langzaam toevoegen. Keuze van het backprogramma: standardprogramma van circa 3 uur.
Bereiding oven:
Twee zakjes droge gist of 50 g verse gist in 450-500ml koud water in een mengvorm oplossen. De meelmix toevoegen en met een houten spatel of mixer gedurende 2-3 minuten kneden. Het deeg in een ingevette bakvorm van circa 1000ml gieten en met een vochtige keukendoek of met folie afdekken. Het deeg circa 90 minuten laten rijzen. Na het rijzen het deeg met water of koffiemelk bestrijken. Een hetelucht oven op 180°C voorverwarmen, een oven met boven en/of onderverwarming op 200°C voorverwarmen. (De keukendoek of folie van de bakvorm verwijderen en het brood in circa 40 minuten afbakken.)
Aanbeveling: het verse brood invriezen en bij behoefte langzaam ontdooien.
Benodigdheden bij glutenvrij brood van 750g:
500g meelmix, een of twee zakjes droge gist of 25g of 50g verse gist, 450-500ml koud water.
Bereiding broodbakmachine:
Een zakje droge gist of 25g verse gist in 450-500ml koud water oplossen en in de beker van de broodbakmachine gieten. De machine op het juiste bakprogramma instellen, inschakelen en vervolgens de meelmix langzaam toevoegen. Keuze van het backprogramma: standardprogramma van circa 3 uur.
Bereiding oven:
Twee zakjes droge gist of 50 g verse gist in 450-500ml koud water in een mengvorm oplossen. De meelmix toevoegen en met een houten spatel of mixer gedurende 2-3 minuten kneden. Het deeg in een ingevette bakvorm van circa 1000ml gieten en met een vochtige keukendoek of met folie afdekken. Het deeg circa 90 minuten laten rijzen. Na het rijzen het deeg met water of koffiemelk bestrijken. Een hetelucht oven op 180°C voorverwarmen, een oven met boven en/of onderverwarming op 200°C voorverwarmen. (De keukendoek of folie van de bakvorm verwijderen en het brood in circa 40 minuten afbakken.)
Aanbeveling: het verse brood invriezen en bij behoefte langzaam ontdooien.
Artikelnummer: | PSG007 |
Merk: | Poensgen |
Inhoud: | 500 gram |
Bestellen
Ingrediënten
Glutenvrije tarwezetmeel, lupinebloem, verdikkingsmiddel (gaurbloem), taptemelkpoeder, dextrose, zout, karamelpoeder.
In productie worden ook eieren en soja verwerkt.
In productie worden ook eieren en soja verwerkt.
Voedingswaarde(per 100 gram)
Energiewaarde | 1415 kj (338 kcal) |
Eiwitten | 2.0 gr. |
Koolhydratenwaarvan suikers | 80.4 gr. 2.8 gr. |
Vettenwaarvan verzadigd | 0.3 gr. 0.1 gr. |
Vezels | 1.0 gr. |
Zout | 1.6 gr. |