Meel en broodmix
Finax
Haverbroodmix
Glutenvrije haverbroodmix. Recept haverbroodmix Zelf toevoegen: 450 g Finax Haverbroodmix 4 dl handwarm water (37°C) Bereiding: 1. Giet de mix in een beslagkom. 2. Voeg water toe. 3. Kneed het deeg ca. 5 minuten met een mixer met deeghaken. 4. Leg het deeg op een met (glutenvrij) meel bestrooide broodplank, bedek uw handen met meel en vorm een gelijkmatig brood zonder scheuren. Veeg...
Finax
Fiber Broodmix
Glutenvrije vezelrijke broodmix. Alleen water toevoegen is voldoende. Recept vezelbrood Zelf toevoegen: 4,5 dl handwarm water (37°C) 500 g Finax Vezelbroodmix Bereiding: 1. Giet het water in een beslagkom 2. Weeg de mix af en voeg toe. 3. Kneed het deeg ca. 5 min. stevig met een mixer 4. Giet het deeg in een ingevette langvormige vorm van ca. 1,5l. 5. Laat het brood ca. 45 min....
Mixwell
Witte Bloem 101
Glutenvrije witte bloem. Geschikt voor het bakken van wit brood, kleine broodjes, koekjes en gebak. In de meeste recepten kan de tarwebloem vervangen worden door dit glutenvrije witte bloem. Ook te gebruiken voor het maken van sauzen. Benodigdheden: - 500 gram witte bloem meel 101 - 300 ml handwarm water - 30 gram plantaardige olie - 1 zakje droge gist (11gram) of 25 gram verse gist - 1...
Finax
Witte Bakmix
Glutenvrije witte bakmix met melk. Recept licht brood Zelf toevoegen: 25 g gist 4 dl handwarm water (37°C) 30 g gesmolten margarine of 2 el olie 1-1,5 tl zout 450 g Finax Glutenvrije meelmix (ca. 7,5dl) Bereiding: 1. Los de gist op in het handwarme water 2. Voeg de overige ingrediënten toe. (Weeg de hoeveelheid af, glutenvrij meel zit vaak opeengepakt). 3. Kneed het deeg ca. 5...
Finax
Bruine Bakmix
Glutenvrije bruine bakmix met vezels, zonder melk. Recept grof casinobrood Zelf toevoegen: 25 g gist 4 dl handwarm water (37°C) 25 g gesmolten margarine of 2 el olie 1,5 el stroop 1 tl zout 450 g Finax Grove meelmix (ca. 7 dl) Bereiding: 1. Los de gist op in het handwarme water. 2. Voeg margarine/olie, zout en stroop toe. 3. Voeg de meelmix toe. (Weeg de hoeveelheid af, glutenvrij...
Mixwell
Broodmix Bruin 102
Glutenvrije bruine broodmix. Benodigdheden: - 500 gram broodmix bruin 102 - 400 ml handwarm water - 30 gram plantaardig olie - 1 zakje droge gist (11gram) of 25 gram verse gist - 1 theelepel zout Instructies: Verwarm het water en los hierin het gist op. Laat dit 10 minuten staan. Doe dit in een ruime mengkom met de olie en voeg het meel toe. Voeg tot slot het zout toe. (gist en zout...
Mattisson
Tijgernoot Chufa Meel
Glutenvrij biologisch chufa tijgernoot meel. Tijgernoot, ook chufa of aardamandel genoemd, is geen noot, maar een knolgewas en is plantaardig en glutenvrij. Tijgernootmeel is ivoor van kleur en heeft van nature een zoete smaak. Tijgernootmeel kan gebruikt worden voor het bakken van pannenkoeken, koekjes en poffertjes.
Mattisson
Kokosmeel
Glutenvrij biologisch kokosmeel. Geeft bakproducten een lichtzoete smaak. Vervang 20% van het meel van bakproducten door kokosmeel voor een lichtzoete smaak. Hierdoor hoeft er minder suiker te worden toegevoegd. Kokosmeel kan ook gebruikt worden als bindmiddel en smaakversterker in smoothies.
Mattisson
Tapiocameel
Glutenvrij bindmiddel voor sauzen, soepen en pap. Tapiocameel is gemaakt van de cassave ook wel maniokwortel genoemd en komt oorspronkelijk uit Brazilië. Het is zetmeelrijk en glutenvrij. Tapiocameel kan gebruikt worden als bindmiddel in zowel zoete als hartige glutenvrije gerechten. Het geeft een luchtig effect aan gerechten. Tapiocameel is ook een belangrijk ingrediënt van kroepoek.
Mattisson
Amandelmeel Biologisch
Glutenvrij amandelmeel bestaat voor 100% uit gemalen biologische amandelen. Amandelmeel is heerlijk in smoothies of bak producten. Vervang bijvoorbeeld 20% van het meel (in cake, gebak of brood) door amandelmeel. Amandelmeel is van nature zoet van smaak dus u kunt ook minder suiker gebruiken. Maak zelf amandelspijs door ongeveer 20% suiker en een heel klein beetje water toe te voegen.