Maaltijdingrediënten
Yakso
Wakame Krupuk
Glutenvrije kroepoek met wakame. Heerlijke knapperige biologische kroepoek. Gemaakt van aardappel en tapioca en op smaak gebracht met wakame. Heerlijk bij een Oosterse maaltijd, of als tussendoortje.
La Bio Idea
Kikkererwten
Glutenvrije kikkererwten. De kikkererwt is een hele bekende peulvrucht en niet voor niks! Het zit namelijk boordevol vezels, eiwitten en essentiële mineralen. Ze zijn erg smaakvol en daardoor heerlijk in salades of Pasta e Ceci, maar natuurlijk ook om er falafel of hummus van te maken. Geproduceerd in Italië en op Sicilië, bij bedrijven die vakmanschap en traditie hoog in het vaandel hebben...
Terrasana
Volkoren Rijstvellen
Glutenvrije volkoren rijstvellen. Deze Vietnamese bruine rijstvellen zijn een voedzamer alternatief op de traditionele witte rijstvellen. Maak je vanavond lekkere summer rolls, van die rolletjes gevuld met groente en tofu? Met dit bruine rijstpapier kun je heel gemakkelijk rollen en zelfs ook bakken. Dompel, vul, rol, dip of bak in een laagje olie; alles kan!
Bauckhof
Aardappelzetmeel
Glutenvrij aardappelzetmeel. De allrounder in elke keuken: dit biologische aardappelzetmeel is ideaal om te bakken en voor bolletjes, sauzen, soepen, koude gerechten en desserts. Aardappelmeel is eigenlijk niet zozeer een meel, maar puur zetmeel verkregen uit aardappelen en dient voornamelijk als bindmiddel. Baktip: Wil je dat je lekkernijen bijzonder luchtig zijn? Dan kun je gewoon tot een...
La Bio Idea
Linzen
Glutenvrije linzen.
Terrasana
Arrowroot
Arrowroot is een Japans bindmiddel in poedervorm. Het bindt soepen, sauzen en (warme) desserts op een natuurlijke en effectieve manier. Arrowroot is een Japans bindmiddel dat wordt gemaakt van de pijlwortelplant. Het poeder bindt soepen, sauzen en (warme) desserts, is transparant en neutraal van smaak. Ook ideaal om eieren in zoete baksels te vervangen. Arrowroot is zowel veganistisch als...
Lima
Amandel Cuisine
Een plantaardig alternatief voor vloeibare room met de smaak van echte noten, dat is deze Amandel Cuisine! De heerlijke smaak van amandelen vermengt in een vloeibare room, is geschikt voor zowel zoete als hartige bereidingen. Met minder dan 9% vetstoffen, geen toegevoegde suikers en smaakstoffen, vormt het de perfecte basis in de keuken. Deze plantaardige room is bovendien ook zoutarm, rijk aan...
Terrasana
Gomasio
Gomasio is voor Japanners als tafelzout voor Europeanen. Een smakelijk strooisel van geroosterd en gevijzeld blank sesamzaad en zeezout. Dit betaalbare strooisel kun je werkelijk overal overheen of in doen: van marinade tot (miso)soep, van hummus tot een glutenvrij noodlegerecht.
Terrasana
Groene Pepers
Glutenvrije hete groene pepers. Houd je van pittig? Deze biologische groene pepers, ook wel Macedonische pepers genoemd, geven je gerecht pit. We gaven ze een 3 op een schaal van 4 qua pittigheid. Lekker in pasta, op pizza of in curry's. Probeer ook de pikante rode pepers eens.
Terrasana
Pijnboompitten 450 gram
Biologische en glutenvrije pijnboompitten zijn eiwitrijk en superlekker in Mediterrane gerechten. Je gebruikt ze meestal als garnering, bijvoorbeeld over salades, of in een gevulde pita of piadina. Pijnboompitten hebben een bijna romige structuur. Wil je zelf pesto maken? Dan zijn pijnboompitten onmisbaar.
Terrasana
Kombu Biologisch 50 gram
Glutenvrije kombu. Dit is de allereerste biologisch gecertificeerde kombu in Japan. Kombu is zeewier dat je met rijst of bonen meekookt, zodat het gerecht extra (umami) smaak krijgt. Ook kun je er, in combinatie met shiitake, goede dashi (basisbouillon) van trekken. Deze kombu wordt geoogst op het noordelijke eiland Hokkaido in Japan. Door het koude klimaat is dit dé plek om kombu te laten...
Terrasana
Geroosterde Sesamolie
Deze glutenvrije sesamolie is plantaardig en ongeraffineerd en heeft een krachtige, aromatische smaak. Het wordt koudgeperst uit licht geroosterd sesamzaad. Omdat alleen de beste sesamzaadjes worden gebruikt, ontstaat een fantastische kwaliteit sesamolie die bij het koken in geur en smaak volledig tot zijn recht komt.
Terrasana
Ume Su Smaakmaker
Glutenvrije ume su smaakmaker. Ume su is een unieke, azijnachtige smaakmaker met een hartig, zout en zuur aroma. Het wordt gemaakt van het sap van gefermenteerde umevruchten (een soort Japanse pruim of abrikoos) en is heerlijk als saladedressing of in combinatie met gebakken groenten, rijst of noedels.
Terrasana
Pijnboompitten 150 gram
Biologische en glutenvrije pijnboompitten zijn eiwitrijk en superlekker in Mediterrane gerechten. Je gebruikt ze meestal als garnering, bijvoorbeeld over salades, of in een gevulde pita of wrap. Pijnboompitten hebben een bijna romige structuur. Wil je zelf pesto maken? Dan zijn pijnboompitten onmisbaar.
Terrasana
Sesamzaad Zwart 175 gram
Glutenvrije zwart sesamzaad. In de Japanse keuken wordt naast blank sesamzaad ook veel zwart sesamzaad gebruikt. Deze zaadjes hebben een nootachtige, rokerige smaak en zorgen voor een mooi, contrasterend effect in je eten. Lekker bij sushi, door (zeewier)salades, noedelgerechten en om vlees- of visgerechten mee af te maken.
Terrasana
Shiitake Donko
Glutenvrije shiitake. Shiitake donko is een gedroogde paddenstoel met een dikke, gesloten hoed. Japanners gebruiken shiitake vooral in vlees- en stoofschotels en als basis voor een misosoepbouillon. Het bijzondere aan het toevoegen van shiitake is dat het de smaken van een gerecht niet overstemt, maar absorbeert. Dat zorgt voor een verfijnde, subtiele smaak- en textuurtoevoeging!
Terrasana
Genmai Su Sushi Azijn (ongezoet)
Ongezoete sushi-azijn wordt ook wel 'genmai su' genoemd, oftewel rijstazijn. Je kunt er niet alleen sushirijst mee op smaak brengen, maar ook heerlijke dressings maken, glutenvrije wokgerechten afblussen of een teveel aan zout iets verbergen. Ook lekker in combinatie met andere Japanse smaakmakers, zoals shoyu, tamari en sesamolie, of met de zoete tegenhangers gembersiroop en mirin. Sushi-azijn...
Terrasana
Zonnebloempitten 750 gram
Deze glutenvrije en biologische zonnebloempitten zijn van raw kwaliteit. Je kunt dus zelf kiezen of je ze roostert of niet. Het is een bron van vezels en bevat maar liefst 27% eiwit. Ook zit er ongeveer evenveel ijzer in als in lijn- en chiazaad. Een knapperige snack, aanvulling op je salade of lekker door zelfgebakken brood, cake of granola.
Terrasana
Kalamata Olijven Met Kruiden
Deze zwartpaarse Griekse olijven zijn heerlijk sappig van structuur en rijk van smaak. Ze zijn al heerlijk op zichzelf, maar de kruidenolie geeft ze nét die extra diepe smaak. Om heerlijk biologisch van te genieten. Lekker als glutenvrij borrelhapje of amuse.
Mattisson
Arrowroot Pijlstaartwortel Poeder Biologisch
Arrowroot is gemaakt van de wortel van de pijlwortelplant (Maranta arundinacea) die in regenwouden groeit. Arrowroot is een hoogwaardig zetmeel. Het bevat geen vet en is erg makkelijk verteerbaar in ons lichaam. Arrow root poeder kan gebruikt worden als bindmiddel voor bak gerechten, soepen, sauzen en toetjes, is neutraal van smaak en glutenvrij. Daarnaast kan het gebruikt worden als vervanger...
Terrasana
Wakame Biologisch
Wakame is een donkergroene, iets gladde zeewier die heerlijk smaakt bij zure en koolachtige groenten, zoals gepekelde komkommer en wortel. Daarnaast wordt wakame in Japan veel gebruikt om salades en soepen mee op te vullen. Wakame wordt geënt op touwnetten in het beschermde Ise-Shima gebied in Japan en later met de hand geoogst. Deze zeewier is volledig biologisch gecertificeerd.
Terrasana
Shiitake Koshin
Glutenvrije shiitake. Shiitake koshin is een gedroogde paddenstoel met een dunne, open hoed. Paddenstoelen kunnen in Japan overvloedig groeien door het vochtige klimaat en de vele bergen. In het land zijn talloze soorten te vinden, maar shiitake is wel de bekendste en meeste gebruikte paddenstoelensoort in Japan. Lekker als basis voor een misosoep of om een umami smaak te geven aan je vlees- of...
Lima
Umeboshi Paste
Glutenvrije pasta van Japanse gepekelde pruimen. De Ume-abrikoos, waarvan het pekelnat ook de Ume Su azijn levert, wordt gekweekt in Japan en heeft een sterke en lichtelijk zure smaak. Ze ondergaat een melkzuurfermentatie van ongeveer een maand in zeezoutpekel, met Shisoblaadjes die haar een mooie rode kleur geven. De Umeboshi-Past is precies hetzelfde product als de Umeboshi, maar dan in de vorm...
Terrasana
Sake Rijstwijn 300 ml
Sake is glutenvrije Japanse wijn, die wordt gemaakt van biologische geslepen rijst, koji (een unieke Japanse schimmel) en bronwater. Sake heeft een umami, iets zoetzure en licht alcoholische smaak. Sake bevat 15% alcohol en kan zowel koud, op kamertemperatuur als warm gedronken worden. Daarnaast wordt sake vaak gebruikt om vlees of vis een malse structuur te geven, (miso)soepen en bouillons te...
Terrasana
Umepasta
Glutenvrije umepasta. Umepasta wordt gemaakt van ingelegde umevruchten, ume-azijn (het vocht van de gepekelde umevruchten) en gepekeld shisoblad. Ume is een Japanse supervrucht die een krachtige, zoute én zure smaak heeft. Een smaak die je zelden tegenkomt! In Japan wordt umepasta vaak naast een gerecht geserveerd. Je kunt er ook goed rijst mee op smaak brengen, het in een dressing of saus...
Lima
Gomasio Original
Gomasio - 'goma' is het Japanse woord voor 'sesam' en 'sio' is het Japanse woord voor 'zout' - is een mengeling van sesamzaden en ongeraffineerd zeezout (5%). De ongeraffineerde sesamzaadjes worden eerst apart lichtjes geroosterd en daarna samen met het zeezout fijngemalen. Elk zoutkorreltje wordt op die manier omhuld met de olie van de gemalen sesamzaadjes. Een gezonde manier om uw voeding op...
Terrasana
Kalamata Olijven
Deze echte Griekse olijven zijn groot, supermals en heerlijk vol van smaak. De nasmaak is zacht fruitig. Een lekkere olijf met een karakteristieke donkerpaarse kleur. Ze worden in het Griekse Kalamata met de hand geplukt. Voor de echte liefhebber! Lekker bij een glutenvrije borrel of als voorafje.
Green Age
Groene Pesto
Glutenvrije pesto verde. Deze groene pesto is de basis voor een snel pastagerecht, voor op brood en toast en om vegetarische of vis- en vleesgerechten een hartige kick mee te geven



























