Mattisson - Arrowroot Pijlstaartwortel Poeder Biologisch Terug
Allergie Informatie
Glutenvrij
Tarwevrij
Lactosevrij
Koemelkvrij
Kippeneivrij
Sojavrij
Gistvrij
Notenvrij
Pindavrij
Sesamvrij
Lupinevrij
Maisvrij
Selderijvrij
Suikervrij
Zonder Toegevoegd Suiker
Let op! Deze allergie informatie is enkel gebaseerd op de ingrediëntenlijst zoals vermeld staat op het productetiket. Eventuele sporen van bepaalde ingrediënten zijn hierbij niet van toepassing. Wij raden u aan voor gebruik altijd het productetiket te controleren op voor u belangrijke informatie.
Beoordeling
Omschrijving
Arrowroot is gemaakt van de wortel van de pijlwortelplant (Maranta arundinacea) die in regenwouden groeit. Arrowroot is een hoogwaardig zetmeel. Het bevat geen vet en is erg makkelijk verteerbaar in ons lichaam.
Arrow root poeder kan gebruikt worden als bindmiddel voor bak gerechten, soepen, sauzen en toetjes, is neutraal van smaak en glutenvrij. Daarnaast kan het gebruikt worden als vervanger van ei in verschillende bakrecepten. Tijdens het bakken gebruik je de helft minder dan bij een normaal bindmiddel. De bindingskracht van Arrow Root is namelijk een stuk groter.
Het is belangrijk wanneer je Arrow Root wil gaan gebruiken om er eerst een papje van te maken met water en dit papje pas aan het einde van de kooktijd van je gerecht toe te voegen. Arrow Root heeft namelijk een enorme bindkracht maar wanneer je het te lang door laat koken zal deze bindkracht verloren gaan.
Per 2,5 dl vloeistof één eetlepel oplossen in koud water en vervolgens samen met de te binden vloeistof tot kookpunt verwarmen. Als vervanging van eieren in bak producten, twee eetlepels ter vervanging van één ei.
Arrow root poeder kan gebruikt worden als bindmiddel voor bak gerechten, soepen, sauzen en toetjes, is neutraal van smaak en glutenvrij. Daarnaast kan het gebruikt worden als vervanger van ei in verschillende bakrecepten. Tijdens het bakken gebruik je de helft minder dan bij een normaal bindmiddel. De bindingskracht van Arrow Root is namelijk een stuk groter.
Het is belangrijk wanneer je Arrow Root wil gaan gebruiken om er eerst een papje van te maken met water en dit papje pas aan het einde van de kooktijd van je gerecht toe te voegen. Arrow Root heeft namelijk een enorme bindkracht maar wanneer je het te lang door laat koken zal deze bindkracht verloren gaan.
Per 2,5 dl vloeistof één eetlepel oplossen in koud water en vervolgens samen met de te binden vloeistof tot kookpunt verwarmen. Als vervanging van eieren in bak producten, twee eetlepels ter vervanging van één ei.
Artikelnummer: | MAT122 |
Merk: | Mattisson |
Inhoud: | 190 gram |
Bestellen
Ingrediënten
100% Arrow root.
Voedingswaarde(per 100 gram)
Energiewaarde | 1495 kj (357 kcal) |
Eiwitten | 0.3 gr. |
Koolhydratenwaarvan suikers | 84.4 gr. 0.0 gr. |
Vettenwaarvan verzadigd | 0.1 gr. 0.0 gr. |
Zout | 0.057 gr. |