Zoetmiddelen
Mattisson
Erythritol Biologisch
Glutenvrije Erythritol Biologisch is een natuurlijke zoetstof die van nature voorkomt in sommige paddenstoelen, vruchten (o.a. watermeloen, druif en peer) en gefermenteerde voeding zoals wijn, kaas en soja-saus. Erythritol is de enige natuurlijke polyol en is geproduceerd middels natuurlijke fermentatie en heeft ongeveer 70% van de zoetkracht van gewone suiker. Erythritol is een ideale vervanger...
Terrasana
Kokosbloesemsuiker
Kokosbloesemsuiker is een ongeraffineerd alternatief voor gewone tafel- of basterdsuiker. Het is bruin van kleur en wordt op de Filippijnen op een eerlijke en duurzame manier verkregen uit het sap van de bloesems van de kokosnootpalmboom. Kokosbloesemsuiker scoort van alle suikers het laagst op de glycemische index (GI): 35. Met de zoete, zachte karamelsmaak breng je je glutenvrije baksel,...
Your Organic Nature
Agavesiroop
Glutenvrije agavesiroop is een goed en smaakvol alternatief voor geraffineerde suiker vanwege de lage glycemische index. Door de milde smaak geef je een zoete touch aan baksels, drankjes en sauzen.
Horizon
Rijststroop
Glutenvrije rijststroop. Deze rijststroop is gemaakt van biologisch geteelde rijst. Te gebruiken als broodbeleg en als zoetmiddel in gebak, toetjes, pap en warme dranken.
De Traay
Acacia Honing Biologisch (knijpfles)
Glutenvrije honing. In het voorjaar bloeien de zoetgeurende witte bloemen van de acaciaboom in Europa volop. Acaciahoning heeft een milde en zoete smaak. Lekker door je thee/koffie, yoghurt of in een smoothie!
Mattisson
Carobe Poeder
Glutenvrije biologische alternatief voor cacao en koffie. Carobe poeder is afkomstig uit de peulvruchten van de Carobe boom, ook wel de “Johannesbroodboom” genoemd. Carobe heeft een zoete smaak en wordt daarom vaak als zoet maker gebruikt. Carobe heeft een karamel achtige smaak en is zoeter dan cacao en wordt ook veel als vervanger van of in combinatie met cacao gebruikt.
Terrasana
Ahornsiroop C (jug) 1 liter
Wil je écht goede glutenvrije ahornsiroop in je keukenkastje? Dan is dit biologische én macrobiotische zoetmiddel een must-have. De smaak van ahorn is licht karamelachtig. Ahornsiroop komt van de esdoornboom (maple tree). Deze produceert jaarlijks een suikerachtig sap. Dit tappen ze in Canada ieder voorjaar af en koken ze langzaam in tot siroop. Zo eindig jij met een heerlijk, plantaardig...
Horizon
Ahornsiroop C-graad 950 ml (jug)
Glutenvrije ahornsiroop. Deze esdoornsiroop is een dunne zoete stroop. Het suikerhoudende sap dat in het voorjaar door de houtvaten naar boven stroomt wordt afgetapt en geconcentreerd. Klasse C is donker van kleur. In de herfst hebben de bladeren van de esdoorn een herfstkleur van helder geel, via oranje naar oplichtend rood-oranje. Het blad van de suikeresdoorn staat centraal op de vlag van...
Horizon
Ahornsiroop A-graad 250 ml
Glutenvrije ahornsiroop. Deze esdoornsiroop is een dunne zoete stroop. Het suikerhoudende sap dat in het voorjaar door de houtvaten naar boven stroomt wordt afgetapt en geconcentreerd. Klasse A is licht van kleur en van de beste kwaliteit. In de herfst hebben de bladeren van de esdoorn een herfstkleur van helder geel, via oranje naar oplichtend rood-oranje. Het blad van de suikeresdoorn staat...
Horizon
Dadelstroop
Glutenvrije dadelstroop. Geconcentreerd sap van gekookte dadels. Zonder enige toevoeging. Lekker op brood en zeer geschikt voor het zoeten van toetjes, gebak, pap en pannekoeken. Bereid met 100% vruchten.