Bindmiddelen
Glutenvrije Webshop Basics
Tapiocazetmeel
Glutenvrij tapiocazetmeel.
Glutenvrije Webshop Basics
Xanthaangom
Glutenvrije xanthaangom. Xanthaangom is een natuurlijk verdikkingsmiddel en stabilisator dat vaak wordt gebruikt in glutenvrije bakrecepten. Het zorgt voor elasticiteit en binding, wat belangrijk is bij het vervangen van gluten.
Lindroos
Xanthaangom
Glutenvrij xanthaangom is een natuurlijke bakverbeteraar die de viscositeit (stroperigheid) van glutenvrij baksels verbetert. Het vervangt de functie van gluten. Xanthaangom heeft weinig tot geen smaak en ontstaat door fermentatie.
Bio Vegan
Agar Agar
Glutenvrije agar agar. Een zuiver en plantaardig geleermiddel voor bijvoorbeeld stevige vleesgeleis en pastei, lekkere marmelades of taartcouverture. Het perfecte alternatief voor dierlijke gelatine. Voor warme massa: 3.5 gram met 100 ml vloeistof gladroeren. Roer in de resterende 400 ml vloeistof. 2 min. op lage temperatuur laten koken. 3 uur in de koelkast laten geleren. Voor koude massa:...
Terrasana
Arrowroot
Arrowroot is een Japans bindmiddel in poedervorm. Het bindt soepen, sauzen en (warme) desserts op een natuurlijke en effectieve manier. Arrowroot is een Japans bindmiddel dat wordt gemaakt van de pijlwortelplant. Het poeder bindt soepen, sauzen en (warme) desserts, is transparant en neutraal van smaak. Ook ideaal om eieren in zoete baksels te vervangen. Arrowroot is zowel veganistisch als...
Peak's
Xanthaangom
Glutenvrije xanthaangom. Te gebruiken in recepten als bakverbeteraar om een hogere viscositeit te verkrijgen.
Bio Vegan
Guargom
Glutenvrije biologische guargom. Ideaal voor het indikken en binden van koude gerechten. Fruit- en broodbeleg, dipsauzen en saladedressings, koud gemaakte cakes en ijsjes krijgen een romige en smeerbare consistentie. Het bewaart zelfgebakken brood en gebak en voorkomt ijskristallen in ijs. Dosering: Voeg voor een lichte binding 3 g (ongeveer 1 afgestreken theelepel) toe aan 250 ml vloeistof....
Terrasana
Kuzu Wit 125 gram
Kuzu is een plantaardig, effectief bindmiddel dat wordt gemaakt van het zetmeel van de kuzuplant. Het wordt in Japan veel gebruikt voor glutenvrije soepen, sauzen en (warme) desserts. Het fijne aan kuzu is dat het de smaak in een gerecht niet aantast. In tegenstelling tot maïzena is kuzu ook goed te gebruiken in zure gerechten. Bovendien is het glutenvrij én veganistisch! Witte kuzu wordt...
Mattisson
Arrowroot Pijlstaartwortel Poeder Biologisch
Arrowroot is gemaakt van de wortel van de pijlwortelplant (Maranta arundinacea) die in regenwouden groeit. Arrowroot is een hoogwaardig zetmeel. Het bevat geen vet en is erg makkelijk verteerbaar in ons lichaam. Arrow root poeder kan gebruikt worden als bindmiddel voor bak gerechten, soepen, sauzen en toetjes, is neutraal van smaak en glutenvrij. Daarnaast kan het gebruikt worden als vervanger...
Ma Vie Sans Gluten
Tapiocazetmeel
Glutenvrij tapiocazetmeel. Het ideale ingrediënt voor: Zachter en gemakkelijker te snijden brood: 1/5 tapioca + 4/5 bloem Zachter gebak: 1/3 gemengd zetmeel (waaronder tapioca) + 2/3 bloem Tips: Combineer verschillende soorten zetmeel om te genieten van de aanvullende eigenschappen Kan gebruikt worden voor het verdikken van vloeistoffen of het bereiden van nagerechten cremes....









