Bio Vegan - Broodmix Crusty Bread Terug
Allergie Informatie *
* Let op! Deze allergie informatie is enkel gebaseerd op de ingrediëntenlijst zoals vermeld staat op het productetiket. Eventuele sporen van bepaalde ingrediënten zijn hierbij niet van toepassing. Wij raden u aan voor gebruik altijd het productetiket te controleren op voor u belangrijke informatie.
Glutenvrij
Tarwevrij
Lactosevrij
Koemelkvrij
Kippeneivrij
Gistvrij
Notenvrij
Pindavrij
Sesamvrij
Lupinevrij
Selderijvrij
Beoordeling
Ingrid
13-04-2025
Liever in een broodvorm
De smaak van het brood is goed, ik had alleen het idee dat het brood niet helemaal gaar was na de baktijd. Mss had ik ook de 1ste 10 minuten mee moeten nemen in de baktijd. Het brood op een bakblik bakken vind ik niet echt een succes omdat het brood heel plat blijft. Volgende keer probeer ik een broodvorm.
Els
30-12-2024
heerlijk brood
onervaren bakker...het lukt om een heerlijk brood te bakken!!!
Omschrijving
2 reviews
Met de My Crusty Bread bakmix tover je thuis gemakkelijk je eigen heerlijke glutenvrij brood met een heerlijk knapperig korstje op tafel. Vooral liefhebbers van zuurdesembrood kunnen hun hart ophalen bij het bereiden van het brood met het haverzuurdesem van de broodbakmix. Een aromatische korst en een fijne kruidencombinatie van koriander, venkel, anijs en karwij zorgen voor een heel bijzondere smaak. Bovendien is My Crusty Bread dankzij de zorgvuldig geselecteerde biologische ingrediënten een ideale bron van vezels.
Benodigdheden:
- 450 ml water
- 3 el (30 ml) azijn (bijv. appelazijn)
- Handmixer met deeghaak
- Deegschraper
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 250 °C convectie of boven-/onderwarmte en zet een ovenschaal gevuld met water in de oven. Doe je broodmix, water en azijn in een mengkom en mix kort met een handmixer en deeghaak tot je een glad deeg hebt (max. 1 tot 2 minuten). Kneed het deeg niet te lang!
- Duw het deeg nu voorzichtig samen in de kom met een deegschraper en laat het 15 minuten in de kom zitten tot de oven goed is voorverwarmd.
- Kiep het deeg nu voorzichtig uit de kom zonder het te kneden (gebruik eventueel de deegschraper) op een met bakpapier beklede bakplaat. Kneed het deeg niet meer, anders wordt het niet luchtig! Het ruwe oppervlak geeft een rustiek knapperig brood uiterlijk na het bakken.
TIP: Snijd het brood 2-3 cm diep in (bijvoorbeeld in een kruisvorm).
- Bestuif je knapperige brood met veel bloem en bak het 10 minuten in een voorverwarmde oven op 250 °C heteluchtoven en vervolgens 45 minuten op 220 °C of 55 minuten op 250 °C boven-/onderwarmte.
Geniet van je knapperige brood nadat het is afgekoeld op een rooster.
Benodigdheden:
- 450 ml water
- 3 el (30 ml) azijn (bijv. appelazijn)
- Handmixer met deeghaak
- Deegschraper
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 250 °C convectie of boven-/onderwarmte en zet een ovenschaal gevuld met water in de oven. Doe je broodmix, water en azijn in een mengkom en mix kort met een handmixer en deeghaak tot je een glad deeg hebt (max. 1 tot 2 minuten). Kneed het deeg niet te lang!
- Duw het deeg nu voorzichtig samen in de kom met een deegschraper en laat het 15 minuten in de kom zitten tot de oven goed is voorverwarmd.
- Kiep het deeg nu voorzichtig uit de kom zonder het te kneden (gebruik eventueel de deegschraper) op een met bakpapier beklede bakplaat. Kneed het deeg niet meer, anders wordt het niet luchtig! Het ruwe oppervlak geeft een rustiek knapperig brood uiterlijk na het bakken.
TIP: Snijd het brood 2-3 cm diep in (bijvoorbeeld in een kruisvorm).
- Bestuif je knapperige brood met veel bloem en bak het 10 minuten in een voorverwarmde oven op 250 °C heteluchtoven en vervolgens 45 minuten op 220 °C of 55 minuten op 250 °C boven-/onderwarmte.
Geniet van je knapperige brood nadat het is afgekoeld op een rooster.
| Artikelnummer: | BVG096 |
| Merk: | Bio Vegan |
| Inhoud: | 500 gram |
Bestellen
Ingrediënten
Volkoren havermeel (glutenvrij), volkoren rijstmeel, maïszetmeel, maïsmeel, tapiocazetmeel, volkoren boekweitmeel, haverzuurdeegpoeder (glutenvrij), lijnzaadeiwit, aardappelzetmeel, zout, psylliumdoppen, rijststroop, zuurteregelaars (kaliumtartraat), rijsmiddel (natriumwaterstofcarbonaat), specerijen (koriander, venkel, anijs, karwij).
Bevat soja.
Kan sporen bevatten van selderij, mosterd, sesam, lupine en noten.
Bevat soja.
Kan sporen bevatten van selderij, mosterd, sesam, lupine en noten.
Voedingswaarde(per 100 gram)
| Energiewaarde | 912 kj (216 kcal) |
| Eiwitten | 4.9 gr. |
| Koolhydratenwaarvan suikers | 43 gr. 0.8 gr. |
| Vettenwaarvan verzadigd | 1.9 gr. 0.3 gr. |
| Vezels | 3.6 gr. |
| Zout | 1.4 gr. |



