Overige producten
Terrasana
Gemengde Zeewiersalade
Basisbereiding: week de inhoud van het pakje in water (± 10 min.), giet het weekwater af. Serveer met een dressing van rijstazijn, mirin en shoyu of een andere dressing naar keuze. De salade kan ook gemengd worden met sla en andere salade groenten.
Sant Tirs
Cubanos Rolletjes
Glutenvrije cubanos. Heerlijke krokante rolletjes. Leuk als toevoeging voor je dessert.
Terrasana
Kombu 100 gram
Door kombu met je glutenvrije gerecht mee te koken, kun je rijst en bonen extra smaak geven. Japanners gebruiken kombu op dezelfde manier als de meeste Europeanen een laurierblaadje gebruiken. Kombu komt van het noordelijke eiland Hokkaido, wat door het koude klimaat dé plek is voor het groeien van kombu. In kombu zit van nature veel jodium (232,7 mg per 100 g). Hoewel dit op zich een goede stof...
Terrasana
Hiziki 100 gram
Hiziki is een zeewier met een zwarte kleur en een lekkere, iets stevige bite. Hiziki groeit in het water op 1 tot 2 meter diep op rotsachtige bodems. Hiziki wordt zorgvuldig met de hand geoogst en in de zon gedroogd. Hiziki is heerlijk als glutenvrij bijgerecht of door een salade en wordt extra lekker als je shoyu en mirin toevoegt.
Terrasana
Kombu 50 gram
Door kombu met je glutenvrije gerecht mee te koken, kun je rijst en bonen extra smaak geven. Japanners gebruiken kombu op dezelfde manier als de meeste Europeanen een laurierblaadje gebruiken. Kombu komt van het noordelijke eiland Hokkaido, wat door het koude klimaat dé plek is voor het groeien van kombu. In kombu zit van nature veel jodium (232,7 mg per 100 g). Hoewel dit op zich een goede stof...
Terrasana
Wakame 100 gram
Glutenvrije wakame. Wakame voelt iets glad aan en is tegelijkertijd groenteachtig knapperig. Deze in Japan veelgebruikte zeewier is lekker in combinatie met zure ingrediënten, bijvoorbeeld gepekelde komkommer of citroen. In Japan wordt wakame het meest gebruikt in soepen en salades. Het groeit in het wild in het superschone Ise-Shima gebied in Japan en wordt met de hand geoogst.
Bio Vegan
Vegan Eiwit Vervanger
Deze eiwitvervanger is ideaal voor koekjes, cake, meringues en andere luchtige bakrecepten. Je kunt het ook gebruiken voor desserts of zelfs voor mayonaise. De inhoud van 40 gram komt ongeveer overeen met 8 maal de eiwitten van een ei. Bereiding: Voeg 75 ml water toe aan de eiwitvervanger en klop het voor 5 minuten totdat het stijf is.
Terrasana
Arame 100 gram
Glutenvrije arame heeft een licht hartige, zachte smaak en wordt daardoor ook wel het 'zeewier voor beginners' genoemd. Met arame kun je alle kanten op: het is lekker in misosoepen, salades, als bijgerecht of bij soba- of udonnoedels. Arame groeit in de beschermde Ise-Shima baai in het wild en wordt met de hand geoogst. Gebruik arame als bijgerecht. Spoel het enkele keren goed af. Laat ca. 5...
Sant Tirs
Cubanos Rolletjes Chocolade
Glutenvrije cubanos. Heerlijke krokante rolletjes. Leuk als toevoeging voor je dessert.
Bio Vegan
Slagroomfix
Glutenvrij slagroomversteviger (3 zakjes van 6 gram). Klop 200-250 ml opklopbare plantaardige crème of slagroom even op. Strooi de inhoud van een zakje slagroomfix erin en klop verder tot de gewenste stijfheid is bereikt.
Terrasana
Norisnippers
Norisnippers hebben een licht hartige smaak en een lekker knapperige bite. Lekker om rauw door een glutenvrije salade te eten, een misosoep mee af te maken of door soba- of udongerechten te doen. Norisnippers worden geoogst en verwerkt in de ultraschone Japanse Ise-Shima baai.
Amaizin
Sweet Salsa Chip Dip
Glutenvrije zoete salsa dipsaus. Lekker in combinatie met de corn chips varianten van het merk Amaizin.
Terrasana
Sushi Nori Geroosterd (7 vellen)
Gedroogd en geroosterd zeewier. Sushi nori is natuurlijk bij uitstek geschikt om de heerlijkste sushi mee te rollen. De smaak van nori is licht hartig en umami. Dip je sushi in tamari en een beetje umepasta en je ervaart een echte Japanse smaakexplosie. Sushi nori wordt geoogst in de Japanse Ise-Shima baai en op traditionele wijze verwerkt tot norivellen. Gebruik sushi nori voor het maken van...
Mattisson
Bitterzout Epsom Zout
Glutenvrij bitterzout (Magnesiumsulfaat) ook wel Engels zout genoemd, wordt al lang als huishoudmiddel gebruikt voor zowel in-als uitwendig gebruik en staat o.a. bekend om haar laxerende en ontspannende werking. Uitwendig gebruik: als badzout ongeveer 100 gram in een warm bad of als kompres om spieren te ontspannen. Inwendig gebruik: 1 maal per dag 2 theelepels aan een glas water toevoegen.
Terrasana
AO Norivlokken
Glutenvrije nori heeft een subtiele zoete, maar ook complexe umami smaak. Aonori is een strooisel (een versnipperde vorm van nori) en is dé finishing touch voor je (miso)soep, salade, noedel- of rijstgerecht. Deze Aonori wordt geoogst in het mekka van de Japanse zeewierwinning: de Ise-Shima baai. Gebruik AO nori als strooisel op gekookte rijst en andere granen, noedels, groentegerechten en...
Terrasana
Wakame Biologisch
Wakame is een donkergroene, iets gladde zeewier die heerlijk smaakt bij zure en koolachtige groenten, zoals gepekelde komkommer en wortel. Daarnaast wordt wakame in Japan veel gebruikt om salades en soepen mee op te vullen. Wakame wordt geënt op touwnetten in het beschermde Ise-Shima gebied in Japan en later met de hand geoogst. Deze zeewier is volledig biologisch gecertificeerd.
Terrasana
Rode Pepers
Deze biologische en glutenvrije rode pepers zijn niet overmatig pittig (2 op een schaal van 4), maar zorgen wel net voor wat meer pit en kleur in je gerecht. Hier kan een gewone pasta of pizza helemaal van opfleuren!
Terrasana
Rode Pepers Roomkaas
Wil jij altijd een verslavend lekkere glutenvrije borrelhap in huis hebben? Deze biologische rode pepers zijn royaal gevuld met een mix van feta en geitenkaas. Een heerlijke combinatie van heel licht pittige pepers en romige witte kaas. Een heerlijk hartige snack die maar moeilijk te weerstaan is! Ook handig: je hoeft de pot vóór opening niet in de koelkast te zetten.
Made Good
Granola Minis Chocolate Chip
Glutenvrije granola balletjes met chocolade stukjes.
Made Good
Granola Minis Chocolate Banana
Glutenvrije granola balletjes met chocolade- en bananensmaak.
Mattisson
Baking Soda Zak
Zuiveringszout (natriumbicarbonaat) ook wel baking soda genoemd kan zowel in het huishouden als voor in-en uitwendige verzorging gebruikt worden. Staat onder andere bekend om bacterie dodende werking. Inwendig gebruik: 1 maal per dag 2 theelepels aan een glas water toevoegen. Indien gebruikt als rijsmiddel dient een zuur (bv citroensap) toegevoegd te worden (1 deel gelijk aan 3 delen...
Mattisson
Beetroot Latte - Gember Cacao Biologisch
Bietenpoeder en Cacao zijn de basis van deze latte. De latte heeft een heerlijke zachte smaak en is verrijkt met gember, kruidnagel en anijs. De toevoeging van Cacao geeft de latte een wat krachtigere smaak. Per beker: 2 theelepels (6 gram) poeder oplossen in warm water of (plantaardige)melk, voeg de resterende warme vloeistof toe. Om de latte extra romig te maken kan deze ook in blender gemengd...
Terrasana
Hiziki 50 gram
Hiziki is een zeewier met een zwarte kleur en een lekkere, iets stevige bite. Hiziki groeit in het water op 1 tot 2 meter diep op rotsachtige bodems. Hiziki wordt zorgvuldig met de hand geoogst en in de zon gedroogd. Hiziki is heerlijk als glutenvrij bijgerecht of door een salade en wordt extra lekker als je shoyu en mirin toevoegt.
Mattisson
Baking Soda 650 gram
Glutenvrije Baking soda is een andere benaming voor zuiveringszout, ook wel natriumbicarbonaat genoemd. Alleskunner Baking soda gebruik je zowel in het huishouden als voor in- en uitwendige verzorging. Baking soda is voor veel verschillende toepassingen geschikt. Zo is het te gebruiken als rijsmiddel in bakrecepten, als toevoeging aan vloeibaar wasmiddel voor een wittere was, als...
Terrasana
Kombu Biologisch 50 gram
Glutenvrije kombu. Dit is de allereerste biologisch gecertificeerde kombu in Japan. Kombu is zeewier dat je met rijst of bonen meekookt, zodat het gerecht extra (umami) smaak krijgt. Ook kun je er, in combinatie met shiitake, goede dashi (basisbouillon) van trekken. Deze kombu wordt geoogst op het noordelijke eiland Hokkaido in Japan. Door het koude klimaat is dit dé plek om kombu te laten...
























