Mattisson - Matcha Poeder Biologisch 125 gram Terug
Allergie Informatie *
* Let op! Deze allergie informatie is enkel gebaseerd op de ingrediëntenlijst zoals vermeld staat op het productetiket. Eventuele sporen van bepaalde ingrediënten zijn hierbij niet van toepassing. Wij raden u aan voor gebruik altijd het productetiket te controleren op voor u belangrijke informatie.
Glutenvrij
Tarwevrij
Lactosevrij
Koemelkvrij
Kippeneivrij
Sojavrij
Gistvrij
Notenvrij
Pindavrij
Sesamvrij
Lupinevrij
Maisvrij
Selderijvrij
Zonder Toegevoegd Suiker
Beoordeling
Omschrijving
Matcha is een groene thee die wordt gemaakt van de jonge bladeren van de theeplant Camellia sinensis. Het is een traditioneel Japans theepoeder dat wordt gebruikt bij theeceremonies en wereldwijd steeds populairder wordt als ingrediënt in verschillende voedingsmiddelen en dranken. Matcha is de enige theesoort waarbij het gehele theeblad in de vorm van poeder gedronken wordt.
De fijnste en hele bladeren worden ontsteeld en langzaam vermalen tot een fijn heldergroen theepoeder. Het in de schaduw gekweekte proces geeft matcha zijn levendige groene kleur en uniek smaakprofiel.
Hoe gebruik je Matcha poeder?
De hoge waardes chlorofyl en theanine in matcha geven het matcha poeder een unieke, volle en aromatische smaak. De uitgesproken umami-smaak is zowel plantaardig als licht bitter. Matcha poeder kan onder andere gebruikt worden om thee, smoothies, gebak, een matcha latte of een gezichtsmasker van te maken.
Wat zijn de gezondheidsvoordelen van Matcha poeder?
Matcha staat bekend om zijn hoge gehalte aan antioxidanten, cafeïne en L-theanine. Matcha is daarnaast rijk aan Vitamine C, wat bijdraagt tot een normale psychologische functie en de vermindering van vermoeidheid en moeheid.
Gebruik en bewaren
Klop 1-2 maatscheppen Matcha poeder op met water van 60-70°C tot een schuimige groene vloeistof. Nooit langer dan 30 seconden opkloppen zodat de thee niet bitter wordt. Of meng 1-2 eetlepels Matcha Poedermet vruchtensap smoothie. Bevat cafeïne, niet geschikt voor kinderen en zwangere vrouwen. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding. Koel, droog en afgesloten bewaren.
De fijnste en hele bladeren worden ontsteeld en langzaam vermalen tot een fijn heldergroen theepoeder. Het in de schaduw gekweekte proces geeft matcha zijn levendige groene kleur en uniek smaakprofiel.
Hoe gebruik je Matcha poeder?
De hoge waardes chlorofyl en theanine in matcha geven het matcha poeder een unieke, volle en aromatische smaak. De uitgesproken umami-smaak is zowel plantaardig als licht bitter. Matcha poeder kan onder andere gebruikt worden om thee, smoothies, gebak, een matcha latte of een gezichtsmasker van te maken.
Wat zijn de gezondheidsvoordelen van Matcha poeder?
Matcha staat bekend om zijn hoge gehalte aan antioxidanten, cafeïne en L-theanine. Matcha is daarnaast rijk aan Vitamine C, wat bijdraagt tot een normale psychologische functie en de vermindering van vermoeidheid en moeheid.
Gebruik en bewaren
Klop 1-2 maatscheppen Matcha poeder op met water van 60-70°C tot een schuimige groene vloeistof. Nooit langer dan 30 seconden opkloppen zodat de thee niet bitter wordt. Of meng 1-2 eetlepels Matcha Poedermet vruchtensap smoothie. Bevat cafeïne, niet geschikt voor kinderen en zwangere vrouwen. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding. Koel, droog en afgesloten bewaren.
Artikelnummer: | MAT179 |
Merk: | Mattisson |
Inhoud: | 125 gram |

Bestellen
Ingrediënten
Matcha poeder biologisch (100%).
Voedingswaarde(per 100 gram)
Energiewaarde | 1193 kj (285 kcal) |
Eiwitten | 24.1 gr. |
Koolhydratenwaarvan suikers | 21.2 gr. 1.2 gr. |
Vettenwaarvan verzadigd | 5.2 gr. 0.7 gr. |
Vezels | 28.6 gr. |
Zout | 0.9 gr |
Cafeïne | 1.2 gr. |
Vitamine C | 175 mg. |
Kalium | 2660 mg. |