Favorieten van Oh My Pie!
Hi allemaal, ik ben Marike. Ondertussen alweer 30 lentes jong en ik heb een passie voor het bakken van brood én taart. Jarenlange ondefinieerbare klachten en buikpijn. En toen was hij daar; de diagnose coeliakie was gesteld. Het begin van een zoektocht, een acceptatieproces, het ontwikkelen van een nieuwe ‘way of life’ en, zo bleek later, het begin van een nieuw hoofdstuk in mijn leven. Een lange tijd heb ik gedacht dat ik nooit meer echt zou kunnen genieten van lekker eten maar toen ontstond Oh My Pie! Wat begon als een website (www.ohmypie.nl) vol met glutenvrije recepten, is inmiddels uitgemond in een kookboek vol gluten, lactose en geraffineerde suikers vrije zoete én hartige baksels met een tweede boek onderweg. Daarnaast geef ik workshops en ben ik mede-eigenaar van The Body Studio in Amsterdam, waar ik ervoor zorg dat mensen door middel van mijn voeding zich vitaler en comfortabeler gaan voelen.
Van glutenvrije last naar glutenvrij feestje, het bestaat! Een onverwachte droom die uit is gekomen, want wie had dat ooit gedacht?!
Eigenlijk werk ik vooral met pure ingrediënten. Havervlokken, say yes to deze triatleet onder de granen. Ik maak hier van alles mee! De kokosolie en het kokosmeel van Aman Prana staan bij mij standaard in mijn voorraadkast. De kwaliteit is zo fijn, dat voel én proef je. Dol ben ik op melen, de weckpotten op de plank in mijn keuken zijn hiermee gevuld. Kastanjemeel, amandelmeel en havermeel zijn stiekem mijn favoriet! Koeken, ontbijttaartjes, cakes of brood, je kunt er van alles mee maken!
Xanthaangom, agar agar en psyllium vezels zijn echt een must have kan ik je alvast vertellen. In mijn tweede boek deel ik alle ins en outs over deze fijne producten zodat jij binnenkort glutenvrij kunt bakken als een koning(in). Soms kies ik voor gemak en dan kan ik heel blij worden van een desem boterham van YAM! met avocado, tomaat en zeezout óf een Chia Lemon koek van Kookie Cat. Niet goedkoop maar absoluut een aanrader!
Yam
Desem Brood
Glutenvrij biologisch vers (ongesneden) brood. Het brood is na aankomst nog ongeveer 3 dagen houdbaar. Het brood kan na aankomst ook direct worden ingevroren. Bekijk hier het volledige leveringsschema
Terrasana
Sultana Rozijnen 500 gram
Glutenvrije sultana rozijnen. Sultana rozijnen hebben een zoete smaak en zijn afkomstig van een witte druif. Tijdens het drogen - wat in de zon gebeurt en ongeveer 2 weken duurt - wordt de witte rozijn donkerder van kleur. Sultana rozijnen zijn heerlijk door muesli, havermout of appeltaart. Maar je kunt ook je salade ermee verassen of ze gewoon uit het handje eten.
Peak's
Roasted Crunchy Haver
Glutenvrije roasted haver. Deze crunchy wordt langzaam geroosterd en is dus lekker krokant.
Peak's
Granola Roasted Boekweit Noten & Zaden
Glutenvrije granola roasted boekweit met noten en zaden. Deze granola wordt langzaam geroosterd en is dus lekker krokant.
Kookie Cat
Chia Lemon (Doos - 12 stuks)
Glutenvrij cashewnoot- en haverkoekje met chia en citroen. Doos à 12 stuks.
Horizon
Hazelnootpasta
Glutenvrije hazelnootpasta uitsluitend uit vers geroosterde en gemalen biologische hazelnoten. Lekker op brood, beschuit en crackers.





