Mattisson - Wijnsteen Bakpoeder Terug

€ 4,59
Wijnsteen Bakpoeder

Allergie Informatie

Glutenvrij
Tarwevrij
Lactosevrij
Koemelkvrij
Kippeneivrij
Sojavrij
Suikervrij
Gistvrij
Notenvrij
Pindavrij
Sesamvrij
Lupinevrij
Selderijvrij

Beoordeling

Nog geen beoordelingen

Omschrijving

Wijnsteen ontstaat in wijnvaten tijdens het rijpen van de wijn. Na het rijpen blijven er wijnsteenkristallen achter. Deze worden gereinigd en gemalen tot heel fijn wijnsteenpoeder. Wijnsteenbakpoeder is een natuurlijke variant van bakpoeder en bevat geen chemische rijsmiddelen. Het poeder kan gebruikt worden als rijsmiddel voor (glutenvrij)brood-, koekjes- en taartdeeg en kan in dezelfde hoeveelheid worden gebruikt als bakpoeder, ongeveer 20 gram per 500 gram meel.

Artikelnummer: MAT096
Merk: Mattisson
Inhoud: 220 gram

Bestellen

Ingrediënten

Biologische maiszetmeel, zuurteregelaar: wijnsteen (monokaliumtartraat E336) (24.7%), rijsmiddel: natriumbicarbonaat (E500),

E336 is kaliumzout uit wijnsteen, een natuurlijk zuur dat ook voorkomt in verschillende soorten fruit, zoals druiven, E500 is een natuurlijk mineraal, gemaakt uit steenzout of zeewater.

Voedingswaarde(per 100 gram)

Energiewaarde 1004 kj (235 kcal)
Eiwitten 0.0 gr.
Koolhydratenwaarvan suikers 44.0 gr. 0.0 gr.
Vetten 0.0 gr.
Zout 17.5 gr.

Gerelateerde producten