Meel en broodmix
Joannusmolen
Kikkererwtenmeel
Glutenvrije kikkererwtenmeel. Met dit kikkererwtenmeel gaan gezond en lekker eten hand in hand. De kikkererwten zijn op ambachtelijke wijze gemalen tussen molenstenen, gegarandeerd glutenvrij verwerkt en 100% biologisch. Kikkererwtenmeel is een veelzijdig en smaakvol ingrediënt dat te gebruiken is in diverse bakrecepten, het komt bovendien veel voor in Arabische recepten zoals hummus en falafel.
Terrasana
Amandelmeel 500 gram
Zoek je een biologisch en glutenvrij alternatief voor tarwe- of speltmeel? Dan is dit amandelmeel een goede keuze. Het bestaat voor 100% uit geblancheerde, vermalen amandelen. Ook voor het meel zoeken we de beste (hele) amandelen eruit, zodat de smaak zo karakteristiek mogelijk blijft. Amandelmeel is gemakkelijk te verwerken en geeft je baksel een iets zoete, nootachtige smaak en zorgt voor een...
Terrasana
Kokosmeel
Raw kokosmeel is het gemalen vruchtvlees van gedroogde biologische kokosnoten. 100% kokos, dus 100% glutenvrij. Het is een heerlijk product om je baksels een lichte kokossmaak mee te geven en de structuur iets brosser te maken. Kokosmeel combineert erg goed met amandelmeel, wat juist compact van structuur is. Gebruik in je baksel bij voorkeur kleine beetjes kokosmeel of compenseer de...
Terrasana
Havermeel
Glutenvrije havermeel is een goed alternatief op tarwebloem. Je kunt het heel gemakkelijk 1:1 vervangen. Havermeel is gegarandeerd glutenvrij en daarmee is het een fijn ingrediënt om glutenvrije en gezonde koekjes, pannenkoeken en cakes mee te maken. Eén van de meest gebruikte en best werkende glutenvrije melen!
Joannusmolen
Rijstmeel
Volkoren rijstemeel. Met dit rijstemeel gaan gezond en lekker eten hand in hand. De volkoren rijst is op ambachtelijke wijze gemalen tussen molenstenen, gegarandeerd glutenvrij verwerkt en 100% biologisch. Rijstemeel is een veelzijdig en smaakvol ingrediënt dat te gebruiken is in diverse bakrecepten.
Joannusmolen
Lupinemeel
Glutenvrij lupinemeel. Lupinebonen zijn van nature rijk aan eiwitten. Lupinemeel is geschikt om te bakken en voor het indikken van sauzen. Daarnaast kunt u lupinemeel direct mengen met vruchtensap, groentesap of melk voor een heerlijke lupineshake. Lupinemeel past in een koolhydraatarm dieet.
Joannusmolen
Linzenmeel
Glutenvrije linzenmeel van rode linzen. Deze linzenmeel is gemaakt van gedroogde linzen, die nog niet gegaard zin. Linzenmeel is bijzonder rijk aan eiwit, vezels en heeft een rijke volle smaak. Het is perfect om bijvoorbeeld Indiase papadums te bakken, maar ook heel geschikt om te mengen met andere melen voor zowel zoete als hartige gerechten.
Joannusmolen
Paneermeel
Glutenvrij paneermeel. Heerlijk om hiermee gerechten van een krokant laagje te voorzien. Ook ovenschotels krijgen een krokant laagje door ze voor het bakken te bestrooien met paneermeel.
Joannusmolen
Teffmeel
Glutenvrij teffmeel. Teff is een voedzaam volkoren meel, geschikt om exotische pannenkoekjes, smaakvolle broodjes of originele ovengerechten mee te bereiden. Teffmeel is een veelzijdig en smaakvol ingrediënt dat te gebruiken is in diverse bakrecepten.
Joannusmolen
Tapiocazetmeel
Glutenvrij tapiocazetmeel. Bij de teelt van tapioca worden geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruikt. Tapiocazetmeel is een natuurlijk helder bindmiddel met een neutrale smaak. Tapiocazetmeel is bijzonder geschikt voor het binden van bijvoorbeeld sauzen en soepen. Bereidingswijze: - Breng de te verdikken vloeistof aan de kook - Roer het benodigde maiszetmeel met wat koud...