Meel en broodmix
Peak's
Teffmeel
Glutenvrij teffmeel. Teff is een op natuurlijke wijze, zonder toevoegingen, gekweekt oergraan. De teff-korrel is ca. 150 maal kleiner dan de tarwekorrel en wordt daarom niet gepeld maar altijd volkoren verwerkt. Mede hierdoor is teff rijk aan koolhydraten, vezels, mineralen en vitaminen. Teff is zeer geliefd bij (duur-) sporters en geschikt in een glutenvrij dieet.
Peak's
Boekweitmeel 5 kilo
Glutenvrij boekweitmeel.
Peak's
Boekweitmeel
Glutenvrij boekweitmeel. Boekweit is geen graansoort, maar een struikvrucht die veel proteïne en vitamine bevat. Dit maakt boekweit geliefd bij (kracht) sporters. Boekweit is zeer geschikt voor mensen met een allergie of overgevoeligheid voor gluten en daardoor geschikt in een glutenvrij dieet. Ook wordt het in verband gebracht met een verlaging van risicofactoren zoals cholesterol en een hoge...
Peak's
Quinoameel
Glutenvrije quinoameel. Bereiding quinoa pannenkoeken 4 personen: Benodigdheden: 100g quinoa meel, 1 ei, 250ml melk, 1 tl vanillesuiker, 1 mespuntje zout, 4 el honing, poedersuiker. Klop het quinoa meel, ei, melk, vanillesuiker en zout tot een glad beslag (voeg wat extra melk toe als het te dik is). Bedek de bodem van een ingevette koekenpan op middel vuur met een laagje beslag. Als het...
Peak's
Bakbananenmeel
Glutenvrij bakbananenmeel. Bananenmeel heeft een neutrale smaak en kan gebruikt worden voor het bakken van met name zoetere baksels: koekjes, brood, wafels, pannenkoeken en cake. Doordat het meel gemaakt is van onrijpe bakbanaan bevat dit weinig van nature aanwezige suikers.
Peak's
Speculaas & Kruidnoten Mix
Glutenvrije speculaas en kruidnoten mix. Bereiding kruidnoten: Verwarm de oven 10 minuten voor op 170 °C. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Doe de mix in een kom en voeg 100g roomboter of margarine en 1 ei (vervanger) toe. Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg. Draai van het deeg kleine gelijkmatige bolletjes. Leg de bolletjes met een...
Peak's
Sorghummeel
Glutenvrij sorghummeel. Sorghummeel wordt gemaakt door de graankorrel in zijn geheel te vermalen. Het heeft een neutrale smaak en kan in allerlei baksels als mengmeel worden toegevoegd. Van oudsher bakt met er platbroden en/of roti mee.
Peak's
Proteïne Pannenkoekenmix
Glutenvrije proteïne pannenkoekenmix. Biologisch, vegan en rijk aan proteïne. Bereiding: Meng 300 g mix met 750 ml plantaardige melk tot een glad beslag. Smelt margarine in een pan met anti-aanbak laag. Schep een pollepel beslag in de pan en verdeel dit. Bak de pannenkoeken op een laag vuur goudbruin aan beide kanten.
Peak's
Havermeel
Glutenvrij havermeel. Een goede vervanger van tarwemeel.
Peak's
Tapiocazetmeel
Glutenvrij tapiocazetmeel. Tapiocazetmeel is gedroogde en bewerkte, gemalen cassavewortel. Het zetmeel kan worden gebruikt in bakmixen of als verdikkingsmiddel. Bij het bakken geeft het een lekker zacht en luchtig resultaat. Tapiocazetmeel heeft een milde smaak en neemt goed vocht op. Door zijn veelzijdigheid combineert het zetmeel goed met andere glutenvrij melen.
Peak's
Rijstmeel
Glutenvrij rijstmeel.