Bauckhof - Flatbread Bakmix Terug
Allergie Informatie *
* Let op! Deze allergie informatie is enkel gebaseerd op de ingrediëntenlijst zoals vermeld staat op het productetiket. Eventuele sporen van bepaalde ingrediënten zijn hierbij niet van toepassing. Wij raden u aan voor gebruik altijd het productetiket te controleren op voor u belangrijke informatie.
Glutenvrij
Tarwevrij
Lactosevrij
Koemelkvrij
Kippeneivrij
Sojavrij
Gistvrij
Notenvrij
Pindavrij
Sesamvrij
Lupinevrij
Selderijvrij
Suikervrij
Zonder Toegevoegd Suiker
Beoordeling
Omschrijving
Glutenvrije bakmix voor flatbread. Wat zou de mediterraanse keuken zijn zonder heerlijk platbrood? Onze bakmix voor platbrood is even verfijnd als lekker en is zelfs glutenvrij. Als bijgerecht voor je picknick- en feestbuffet of als gevulde maaltijd met verse salade, knapperige falafelballetjes en verse groenten - ons luchtig, knapperig platbrood is de perfecte basis voor elke smaak.
Tip: Onze bakmix voor platbrood werkt ook geweldig voor mini-versies. Ze zijn klein van formaat maar net zo groot in smaak en zijn perfect als snack om te dippen. Je vindt de instructies direct op de verpakking.
Bereiding:
Voor 4-6 platte broden:
- 1 zakje droge gist
- 400 ml lauw water
- Wat bloem om op te werken en olie om te bestrijken
Optioneel: 1 eetlepel sesam of zwarte komijnzaadjes om erover te strooien
1. Doe de bakmix in een kom en meng met de droge gist, voeg dan het water toe. Meng met een handmixer (deeghaak) tot een soepel deeg.
2 Dek het deeg af en laat het 30 minuten rijzen op een warme plek. Vorm dan van het deeg 4-6 platte koeken van dezelfde grootte en rol uit tot een dikte van ongeveer 1 cm.
3. Leg de platte koeken op een met bakpapier beklede bakplaat, dek af en laat nog 30 minuten rijzen op een warme plek.
4. Verwarm de oven voor op 230°C (boven-/onderwarmte) en bestrijk de flatbreads met een beetje olie. Bestrooi naar wens met sesamzaad of zwart komijnzaad.
5. Plaats de bakplaat op gemiddelde hoogte in de voorverwarmde oven en bak ze ongeveer 25 minuten. Laat de flatbreads goed afkoelen voor je ze opeet.
Tip: Onze bakmix voor platbrood werkt ook geweldig voor mini-versies. Ze zijn klein van formaat maar net zo groot in smaak en zijn perfect als snack om te dippen. Je vindt de instructies direct op de verpakking.
Bereiding:
Voor 4-6 platte broden:
- 1 zakje droge gist
- 400 ml lauw water
- Wat bloem om op te werken en olie om te bestrijken
Optioneel: 1 eetlepel sesam of zwarte komijnzaadjes om erover te strooien
1. Doe de bakmix in een kom en meng met de droge gist, voeg dan het water toe. Meng met een handmixer (deeghaak) tot een soepel deeg.
2 Dek het deeg af en laat het 30 minuten rijzen op een warme plek. Vorm dan van het deeg 4-6 platte koeken van dezelfde grootte en rol uit tot een dikte van ongeveer 1 cm.
3. Leg de platte koeken op een met bakpapier beklede bakplaat, dek af en laat nog 30 minuten rijzen op een warme plek.
4. Verwarm de oven voor op 230°C (boven-/onderwarmte) en bestrijk de flatbreads met een beetje olie. Bestrooi naar wens met sesamzaad of zwart komijnzaad.
5. Plaats de bakplaat op gemiddelde hoogte in de voorverwarmde oven en bak ze ongeveer 25 minuten. Laat de flatbreads goed afkoelen voor je ze opeet.
| Artikelnummer: | BAU093 |
| Merk: | Bauckhof |
| Inhoud: | 350 gram |
Bestellen
Ingrediënten
Maiszetmeel (67%), rijstmeel, volkoren gierstmeel, gemalen psylliumvezels, steenzout, boekweit zuurdesempoeder (boekweitmeel).
Kan sporen bevatten van noten, soja, mosterd, lupine en sesam.
Kan sporen bevatten van noten, soja, mosterd, lupine en sesam.
Voedingswaarde(per 100 gram)
| Energiewaarde | 1438 kj (339 kcal) |
| Eiwitten | 2.7 gr. |
| Koolhydratenwaarvan suikers | 78 gr. 0.2 gr. |
| Vettenwaarvan verzadigd | 0.5 gr. 0.1 gr. |
| Vezels | 5.4 gr. |
| Zout | 2.0 gr. |




