Bauckhof - Broodmix Havervolkoren (Wunderbrood) Terug
Allergie Informatie *
Beoordeling
Patrick
01-10-2025
Zeer goede service
Pakje werd eerst geweigerd, de shop deed het nodige om de bezorging in orde te maken.
Magda
28-08-2025
Lekker, gezond en voedzaam brood
Meer brood tegelijk bakken:
Ik kocht grotere glazen bakvormen: 1.4 ml en 1.8 ml. ( model cakevorm).
Ik bak op de klassieke manier: met koud water, na mengen laat ik het minimaal. 3 u inde bakvorm rusten.
Ik meng 3 verpakkingen elk met KOUD water en vul bakvorm 1,2,3.
Dan meng ik een 4e verpakking met koud water.
Ik doe nu bij de eerste vormen steeds een extra deel van het brooddeeg.
Zo bak ik 4 verpakkingen van 600 gram in 3 bakvormen.
Ik bak 6 bakvormen tegelijk in de heteluchtoven ( breed 60cm): dat is dus 8 verpakkingen!
Voor 6 grote broden zet ik de temperatuur op 185 graden.Bij de klassieke manier hoeft de oven niet voorverwarmd te worden.
Baktijd:80 minuten .
Mijn kind en kleinkind ( beiden met allergieën) zijn dol op dit brood.
Ons volwassen kind voelt zich nu energieker, ons kleinkind is nu een leuke, vitale kleuter!
Het brood is heerlijk!
Magda
28-08-2025
Lekker, gezond en voedzaam brood.
Mijn manier van bakken:
Ik bak op de klassieke manier: Mijn ervaring is dat het bereiden met 500 ml KOUD water het snelste gaat. Dan is er ook minder kans op brandwonden. Ik laat het IN DE VORM minstens 3 uur rusten ( soms een nacht).
Ik bak in glazen bakvormen, die ik in vet. Ik bak zonder bakpapier.
Bakken: de oven hoeft niet voorverwarmd, 80 minuten op 200 graden ( heteluchtoven 180 graden).
Als het brood enigszins is afgekoeld, snijd ik met een steakmes ( dus met kartels) langs de glazen bakvorm. Ik leg een plankje op de vorm , draai vorm en plankje om en schud en het brood komt los. Dat lukt bij mij altijd.
patricia
16-07-2025
super lekker
heel lekker brood, na invriezen van de sneetjes, toch nog vers
Miriam
05-05-2025
Lekker en vullend
Snelle levering
N.
28-01-2025
lekker rijk gevuld, wel wat aan de zoute kant
Heerlijk rijk gevuld met veel pitten en zaden. Als je langere tijd glutenvrij eet niet meer gewend aan veel zout (tenminste ik niet). En dus vind ik het brood aan de zoute kant. Ik ga het meel mengen met andere pure meelsoorten, dat gaat zeker en vast ook lukken.
Magda
06-12-2024
Heel lekker brood.
Ons kleinkind van 3 jaar deed het brood eerst in zijn soep. ( Hij eet vaak soep)..
Hij vond dat brood in de soep lekker.
Nu we weer enkele maanden verder zijn, wil hij het brood ook eten met beleg. De snee hoeft zelfs niet doorgesneden te worden! Hij keek dat af van de grotere jongens!
Hij hapt de snee met beleg af.
Lekker en gezond brood.
Magda
06-12-2024
Overheerlijk krentenbrood, eenvoudig gemaakt!
Het brood bakken lukt goed en ik ga nu eens wat anders proberen.
Ik maak vruchtenbrood ( krentenbrood).
Ik doe het met ongezwavelde vruchten.
Weeg af: :
90 gram krenten ( Sultana's),
30 gram dadels ( klein snijden),
30 gram abrikozen ( klein snijden en daarna even wellen in warm water),
30 gram cranberries.
Wellicht kan een andere verhouding ook, dit is hoe ik het doe.
Doe de broodmix in een kom.
Laat de gesneden en gewelde abrikozen uitlekken.
Meng nu alle vruchten door de broodmix. Ik doe het met mijn handen.
Voeg water toe - zoals bij het bakken van een gewoon brood.
Daarna: alles: zoals bij een gewoon brood.
Lang laten afkoelen.
Ik snijd het brood met een elektrische broodzaag en vries het meeste in.
Het is slim om enkele keren een siliconen papiertje ( bakpapier) tussen de sneeën te leggen. Dan plakt het daar niet!
Als ik het brood wil eten en ik deed er geen bakpapiertje tussen, dan gebruik is een oestermesje.
Ieder is dol op dit krentenbrood.
Het is ook gemaakt van goede grondstoffen.
Ik bak er dan ook enkele tegelijk!
Besmeer het met boter of kokosolie.
Een echte traktatie.
Monique
23-11-2024
Heel lekker, goed gevuld brood dat makkelijk te maken is.
Brood wordt niet erg hoog, redelijk vaste consistentie (zoals roggebrood). Maar de smaak is heerlijk, ook als je het even roostert!
Jolanda
08-11-2024
Topper!
Ik bak dit brood allang, voeg er cranberry , noten en kaneel bij……verrukkelijk!
Jordi
14-10-2024
Erg lekker voedzaam en stevig brood
Dit brood is makkelijk te maken, stevig, lekker, en voedzaam. Valt niet uit elkaar na snijden. Een aanrader.
Magda
21-04-2024
Gemakkelijk en lekker, hete luchtoven?
Het maken was een eenvoudig, het brood lekker. Jammer dat de temperatuur voor gebruik van de heteluchtoven nergens staat.
Gabriëlla
14-04-2024
Heerlijk
Super makkelijk te maken en echt lekker.
Sietske
04-04-2024
Heerlijk vezelrijk brood
Makkelijk te maken, lukt altijd en heeft een zeer goede voedingswaarde.
Aan te raden!
Mareen
31-01-2024
Superfijn brood!!!
Het brood is makkelijk en snel te bakken, smaakt heerlijk en is gewoon erg lekker!
Alexandra
30-08-2023
Wonderbrood is meest voedzame en lekkere gv brood
Heb al heel wat glutenvrije broodrecepten geprobeerd, maar vond ze meestal niet lekker of te ingewikkeld... maar bij Wonderbrood hoef je alleen heet water te doen en na 20 min. in bakblik in oven... na 70 min. heb je een heerlijk voedzaam en gezond haver-zadenbrood wat ook nog glutenvrij is! Dit is een blijver wat mij betreft! Alleen jammer dat deze pakken niet in alle gezondheidswinkels en Ekoplaza liggen...
Gerard
04-06-2023
Topspul!
Zeer tevreden, voedzaam en heel lekker!
Marina
20-01-2023
Helemaal fan
Altijd in huis. Gebruik 1/3 om door ander brooddeeg te mengen voor een heerlijk knapperig brood. Ook makkelijk en lekker als volledig brood. Vult goed. Prima alternatief voor bijvoorbeeld stokbrood.
Antoon
10-08-2022
Heerlijke crackers bakken.
Wij bakken hier crackers van. 0.6 liter water. 20 minuten in laten trekken. Plat rollen tussen 2 vellen bakpapier,op 2 ovenplaten. 180 graden oven, 30 minuten bakken Top crackers.
Yvon
23-06-2022
Super
Eindelijk glutenvrijbrood dat slaagt om het bakken. Vol met zaden . Wow
Marina
05-06-2022
Ideaal
1/3 gemixt met Sam Mills broodmix, heerlijk knapperig brood!
Mayra
12-05-2022
Heerlijk!
Dit is echt verreweg een van de lekkerste broden! Als je van zaden houdt, is dit echt een perfect brood. Heel makkelijk te maken, goed in te vriezen en verslavend lekker!
Maria
02-04-2022
Verassend makkelijk te maken.
Met een sneetje als tussendoortje of naast je gewone boterham erg lekker.
Familie Zeeland
15-03-2022
Duur maar top
Makkelijk te bakken, met wat handigheid krijg je een brood dat amper of niet uit elkaar breekt tijdens het snijden. Binnen blijft de brood enigszins klef. Het is uiteraard geen brood in de klassieke zin, eerder een in broodvorm gebakken havermout met veel zaden en pitten. Zeer lekker, de hele familie geniet hiervan. Aan te raden voor een gezonde spijsvertering en ontlasting. De lekkerste en beste biologische producten komen uit Duitsland. Waarom kunnen Nederlanders dit niet?
C. Sterrenburg
20-02-2022
Heerlijk brood
Ivm gluten intolerantie alleen dit brood samen met de Gold versie.
Anneke
29-01-2022
Heerlijk en snel
Echt in een handomdraai gemaakt, genoeg brood voor enkele dagen en het wordt ook niet snel oud. Heb altijd een pak in huis. Dikke aanrader!
Johannes
23-11-2021
Een echt wonderbrood
Een heerlijk brood zonder gist en alleen water toevoegen. Lukt altijd. Ik heb geen aandelen
Olga Fedorova
02-09-2021
Amazing
Best ever, clean ingredients, super easy, mega tasty
michèle
27-08-2021
een heerlijk glutenvrij brood
makkelijk te maken zonder allerlei toevoegingen en snel klaar
Janet
26-05-2021
Heel lekker en multifunctioneel
Multifunctioneel: brood, broodjes, plaatbrood of crackers kan allemaal, alleen door de hoeveelheid water en de baktijd aan te passen. Erg lekker brood ook goed te roosteren in de broodrooster e n prima in te vriezen.
Deja
06-05-2021
Heerlijk
Ontzettend lekker en zeer eenvoudig te maken. Alleen water toevoegen en je hebt een brood vol zaden en pitten.
anneke knoppert
15-02-2021
Lekker brood
Snelle levering. Heel gemakkelijk te maken en heerlijk van smaak! Ideaal als je wilt afvallen en/of glutenvrij wil eten.
Minne
26-12-2020
Lekker
Ik gebruik telkens 100g bij andere broden. Maakt ze lekkerder en mer meer beet. Mmm
Lisette
14-07-2020
kan niet zonder
Ik doe altijd minstens 100gr hiervan bij mijn broodmix. Geeft heerlijke broden. Zonder dit vind ik zelden een glutenvrij brood lekker.
Ruben
04-06-2020
Lekker en snel
Heel snel en eenvoudig te maken 'brood'. Omdat het vrijwel volledig uit zaden en pitten bestaat, moet je wel flink kauwen. Smakelijk en goed vullend. Is hier een blijvertje!
Erwin
09-03-2020
Delicious
Very easy to make, and delicious bread. Will be ordering many more
Jos Houben
20-02-2020
Fantastisch
Smaakt en zeer gemakkelijk in de bereiding
Omschrijving
37 reviews
Bereiding:
1. Breng 550 milliliter water aan de kook.
2. Voeg de inhoud van de verpakking toe en roer het het door.
3. Laat het geheel vervolgens 20 minuten rijzen.
4. Vorm het deeg tot een brood en leg het op de met bakpapier beklede bakplaat of in een broodvorm.
5. Doe het vervolgens voor 70 minuten in de oven op 200 graden boven- en onder verwarming.
| Artikelnummer: | BAU026 |
| Merk: | Bauckhof |
| Inhoud: | 600 gram |
Bestellen
Ingrediënten
Kan sporen van noten, soja, mosterd en lupine bevatten.
Voedingswaarde(per 100 gram)
| Energiewaarde | 1949 kj (468 kcal) |
| Eiwitten | 20.0 gr. |
| Koolhydratenwaarvan suikers | 29.0 gr. 0.8 gr. |
| Vettenwaarvan verzadigd | 28.0 gr. 3.9 gr. |
| Vezels | 13.0 gr. |
| Zout | 1.5 gr. |




