Schar - Farmhouse Bread Mix Terug
Allergie Informatie
Glutenvrij
Tarwevrij
Lactosevrij
Koemelkvrij
Kippeneivrij
Sojavrij
Suikervrij
Gistvrij
Notenvrij
Pindavrij
Sesamvrij
Lupinevrij
Selderijvrij
Let op! Deze allergie informatie is enkel gebaseerd op de ingrediëntenlijst zoals vermeld staat op het productetiket. Eventuele sporen van bepaalde ingrediënten zijn hierbij niet van toepassing. Wij raden u aan voor gebruik altijd het productetiket te controleren op voor u belangrijke informatie.
Beoordeling
Omschrijving
Glutenvrije mix boerenbrood.
Bereiding:
1. Doe eerst het zout, de olieen het water in een kom, daarna de broodmix en voeg als laatste de gist toe.
2. Mix het deeg 30 seconden met een deegmixer op de laagste stand, kneed vervolgens 2,5 minuut met de mixer op een middelhoge stand.
3. Dek het deeg af met een vochtige doek en laat het 45 minuten rijzen op een warme plek (24-28 graden).
4. Kneed het deeg na het rijzen op een werkoppervlak dat bestrooid is met een dun laagje meel tot een bol.
5. Leg de bol op een met bakpapier beklede bakplaat en laat het deeg nog een 30 minuten rusten.
6. Verwarm de oven in de tussentijd voor (210 graden bij hete lucht/220 graden bij boven- en onderwarmte) en zet een kleine, lege vuurvaste vorm helemaal onder in de oven. Bestrijk het oppervlak van het brood na het rusten met water en snijd het desgewenst in (max. 5mm diep snijden).
7. Giet daarna ca. 100ml water in de inmiddels verwarmde, kleine vuurvaste vorm in de oven en schuif tegelijkertijd de bakplaat met het brood in de oven.
8. De baktijd bedraagt ca. 35 minuten. Haal het gaar gebakken brood uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
Bereiding:
1. Doe eerst het zout, de olieen het water in een kom, daarna de broodmix en voeg als laatste de gist toe.
2. Mix het deeg 30 seconden met een deegmixer op de laagste stand, kneed vervolgens 2,5 minuut met de mixer op een middelhoge stand.
3. Dek het deeg af met een vochtige doek en laat het 45 minuten rijzen op een warme plek (24-28 graden).
4. Kneed het deeg na het rijzen op een werkoppervlak dat bestrooid is met een dun laagje meel tot een bol.
5. Leg de bol op een met bakpapier beklede bakplaat en laat het deeg nog een 30 minuten rusten.
6. Verwarm de oven in de tussentijd voor (210 graden bij hete lucht/220 graden bij boven- en onderwarmte) en zet een kleine, lege vuurvaste vorm helemaal onder in de oven. Bestrijk het oppervlak van het brood na het rusten met water en snijd het desgewenst in (max. 5mm diep snijden).
7. Giet daarna ca. 100ml water in de inmiddels verwarmde, kleine vuurvaste vorm in de oven en schuif tegelijkertijd de bakplaat met het brood in de oven.
8. De baktijd bedraagt ca. 35 minuten. Haal het gaar gebakken brood uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
Artikelnummer: | DSC347 |
Merk: | Schar |
Inhoud: | 450 gram |
Bestellen
Ingrediënten
Maiszetmeel, rijstmeel, sorghummeel, boekweitmeel, lijnzaadmeel, quinoameel, verdikkingsmiddelen (guargom, xanthaangom), zuurdesem 3.5% (boekweit, quinoa), plantaardig vezel (psyllium).
Kan sporen van soja bevatten.
Kan sporen van soja bevatten.
Voedingswaarde(per 100 gram)
Energiewaarde | 1439 kj (341 kcal) |
Eiwitten | 6.6 gr. |
Koolhydratenwaarvan suikers | 68 gr. 0.8 gr. |
Vettenwaarvan verzadigd | 2.0 gr. 0.3 gr. |
Vezels | 11 gr. |
Zout | 0.10 gr. |