Glutenvrije producten van Peak's
Peak's
Cornflakes
Glutenvrije cornflakes. Dit is wat je noemt een ‘ijzersterk’ begin van de dag. Deze cornflakes zijn gemaakt van mais. Ze bevatten een hele reeks aan vitamine B-varianten, plus vezels en ijzer. Neem 50 gram cornflakes en voeg hier 200ml melk aan toe.
Peak's
Teffmeel
Glutenvrij teffmeel. Teff is een op natuurlijke wijze, zonder toevoegingen, gekweekt oergraan. De teff-korrel is ca. 150 maal kleiner dan de tarwekorrel en wordt daarom niet gepeld maar altijd volkoren verwerkt. Mede hierdoor is teff rijk aan koolhydraten, vezels, mineralen en vitaminen. Teff is zeer geliefd bij (duur-) sporters en geschikt in een glutenvrij dieet.
Peak's
Broodmix Bruin 5 kilo
Glutenvrije bruine broodmix. Bereiding in de oven: Doe 350ml lauw water in een beslagkom en voeg toe: - 450g mix - 30g margarine - 1 ei - 15g verse gist of 7g gedroogde gist toe. Meng 5 minuten intensief met deeghaken. Beslag in bakvorm doseren (formaat 25x8x9 cm), laten rijzen bij ca. 30°C gedurende 45-60 minuten. Afbakken bij ca. 240°C gedurende 40 minuten. Na het afkoelen in...
Peak's
Paneermeel
Glutenvrij paneermeel. Dit veelzijdige product is gemaakt van 96% rijstebloem en op smaak gebracht met onder andere een snufje kurkumapoeder en paprikapoeder. Je kunt er van alles mee: je spinazie wat steviger mee maken, kip of vlees paneren, soepen en sauzen binden.
Peak's
Kleefrijst Meel (Ketan)
Glutenvrije meel van kleefrijst.
Peak's
Broodmix Wit 5 kilo
Glutenvrije witte broodmix. Bereiding in de oven: Doe 350ml lauw water in een beslagkom en voeg toe: - 450g mix - 30g margarine - 1 ei - 15g verse gist of 7g gedroogde gist toe. Meng 5 minuten intensief met deeghaken. Beslag in bakvorm doseren (formaat 25x8x9 cm), laten rijzen bij ca. 30°C gedurende 45-60 minuten. Afbakken bij ca. 240°C gedurende 40 minuten. Na het afkoelen in plakken...
Peak's
Boekweitmeel 5 kilo
Glutenvrij boekweitmeel.
Peak's
Oliebollenmix
Glutenvrije oliebollenmix. Bereiding: Wel de 150 gram rozijnen in heet water en laat ze uitlekken en bestrooi ze met wat boekweitmeel. Meng de oliebollenmix met 225 ml magere (of plantaardige) melk en 1 ei (vervanger). Voeg hier 15 gram droge gist aan toe en mix tot een glad beslag. Roer de rozijnen door het beslag. Laat het beslag 35 minuten rijzen in een oven van 50 graden, afgedekt met...
Peak's
Proteïne Pannenkoekenmix
Glutenvrije proteïne pannenkoekenmix. Biologisch, vegan en rijk aan proteïne. Bereiding: Meng 300 g mix met 750 ml plantaardige melk tot een glad beslag. Smelt margarine in een pan met anti-aanbak laag. Schep een pollepel beslag in de pan en verdeel dit. Bak de pannenkoeken op een laag vuur goudbruin aan beide kanten.
Peak's
Amandelspijs Mix
Glutenvrije mix voor het maken van amandelspijs. Gebruik het in combinatie met de feeststolmix en je hebt een heerlijk gevuld feestbrood! Bereiding: Meng de inhoud van het zakje amandelspijs met deeghaken of met de hand, met een half ei (of vervanger) en 1/4 theelepel citroensap. Zodra de spijs goed kneedbaar is maak een staaf van 3-4 cm en rol op in vershoudfolie. Laat de spijs minimaal 1 uur...