Ma Vie Sans Gluten - Boekweit-Desem Terug
Allergie Informatie
Beoordeling
Daisy
01-03-2021
Maakt mijn zelfgebakken brood tot het lekkerste brood
Met het boekweit desem heb ik mijn beste brood gebakken tot nu toe. Ik ben er echt verheugd over.
Gea
07-09-2020
Goed alternatief voor gist
Dit desempoeder werkt net zo goed als gist. Voor mensen met PDS is de afwisseling wel/geen gist fijn
Ina de Jonge
16-12-2018
Goede vervanger van gist
Een theelepel op 100 g beslag (van boekweitmeel, teffmeel en glutenvrij zelfrijzend bakmeel) bij ongeveer 30 graden is na een uurtje mooi gerezen.
Ina
17-02-2018
Handig desem
Aan 200 g boekweitmeel voeg ik een paar gram desempoeder, een theelepel glusose en 200 g lauw water toe. Na een paar uur voeg ik 150 g glutenvrij bakpoeder en de andere ingredienten voor een desembrood toe, met een schepje wijsteenbakpoeder en een theelepel xanthaangom. Dat werkt prima. Een alternatief om te proberen als je niet goed gist en geen gluten verdraagt, en het is veel makkelijker dan zelf een zuurdesem maken.
Omschrijving
4 reviews
Gebruikstips:
Bereid je biologisch glutenvrij brood voor: 500 g glutenvrije bloem + 25 g boekweit + 10 g zout + 1 eetlepel olijfolie + 450-500 ml lauw water
Meng de ingrediënten in een slakom met een houten lepel om een soepel maar niet plakkerig deeg te krijgen
Giet het deeg in een geoliede cakevorm en laat 1u30 à 2u rijzen onder een vochtige doek (bij een temperatuur van 22 ° C)
Verwarm de oven voor op 200-230 ° C
Kook 30 tot 40 minuten. Perfect met de hand of in een broodbakmachine met het speciale glutenvrije broodprogramma.
Tip: om glutenvrij brood te maken, overweeg dan om de Mix'Gom Ma Vie Sans Gluten te gebruiken! Het kruim van uw brood wordt luchtiger en de zachtheid blijft na verloop van tijd behouden.
Artikelnummer: | MSG024 |
Merk: | Ma Vie Sans Gluten |
Inhoud: | 50 gram |
Bestellen
Ingrediënten
Voedingswaarde(per 100 gram)
Energiewaarde | 1525 kj (361 kcal) |
Eiwitten | 19.4 gr. |
Koolhydratenwaarvan suikers | 59.0 gr. 6.8 gr. |
Vettenwaarvan verzadigd | 3.5 gr. 0.8 gr. |
Vezels | 7.8 gr. |
Zout | 0.03 gr. |