Terrasana - Pickled Takuan Daikon Radijs Terug

€ 5,15
Pickled Takuan Daikon Radijs

Allergie Informatie

Glutenvrij
Tarwevrij
Lactosevrij
Koemelkvrij
Kippeneivrij
Sojavrij
Suikervrij
Gistvrij
Notenvrij
Pindavrij
Sesamvrij
Lupinevrij
Maisvrij
Selderijvrij

Beoordeling

Nog geen beoordelingen

Omschrijving

Glutenvrije pickled takuan daikon radijs. Takuan is een typisch Japanse gepickelde groente. Hoewel er in Japan een veelvoud aan gefermenteerde groenten geproduceerd wordt, geldt de takuan als traditioneel basisvoedingsmiddel bij uitstek en wordt het het meest gegeten.

De daikon radijs wordt in de winter geoogst in Honshu, het grootste eiland van Japan. Het wordt in helder bronwater gewassen en daarna gedroogd. Dan wordt het in grote houten vaten gedurende een jaar in zout water en rijstzemelen gepickeld. Het behoudt aldus de volledige voedingswaarde van de verse wortel en amylase, een zetmeelomzettend enzym. Bij het koken van daikon gaat een deel van de voedingswaarde verloren. Daarom is het pickelen een waardevolle bereidingswijze om de volle voedingswaarde te kunnen gebruiken.

Men kan takuan in kleine stukjes gesneden zo uit het pak als bijgerecht bij de maaltijd serveren als ook over salades en in groentebereidingen gebruiken. Men kan het ook in kleine stukjes gesneden met rijst meekoken.

Artikelnummer: TRS366
Merk: Terrasana
Inhoud: 200 gram

Bestellen

Ingrediënten

Daikon-radijs, water, zeezout, rijstzemelen.

Voedingswaarde(per 100 gram)

Energiewaarde 133 kj (32 kcal)
Eiwitten 1.5 gr.
Koolhydratenwaarvan suikers 4.0 gr. 3.5 gr.
Vettenwaarvan verzadigd 0.0 gr. 0.0 gr.
Vezels 5.0 gr.
Zout 5.8 gr.

Gerelateerde producten