Bezgluten - Donut Mix Terug
Allergie Informatie
Glutenvrij
Lactosevrij
Koemelkvrij
Kippeneivrij
Sojavrij
Gistvrij
Notenvrij
Pindavrij
Sesamvrij
Lupinevrij
Selderijvrij
Let op! Deze allergie informatie is enkel gebaseerd op de ingrediëntenlijst zoals vermeld staat op het productetiket. Eventuele sporen van bepaalde ingrediënten zijn hierbij niet van toepassing. Wij raden u aan voor gebruik altijd het productetiket te controleren op voor u belangrijke informatie.
Beoordeling
Zyana
04-06-2022
Geen succes
De donuts waren enorm droog. Niet voor herhaling vatbaar.
Omschrijving
Glutenvrije mix voor donuts. Geschikt voor het maken van ongeveer 13 donuts.
Maak de zuurdesem met:
• 30 g verse gist
• 1 eetlepel suiker
• 1/3 kopje melk
• 2 eetlepels Donutmix
Maak het deeg met:
• 4 dooiers
• 4 eetlepels vanillesuiker
• 400 g Donutmix
• ½ kopje lauwe melk
• 4 eetlepels gesmolten boter
Combineer de ingrediënten voor de zuurdesem en laat op een warme plaats ongeveer 15 minuten rijzen. Klop de dooiers met vanillesuiker licht en luchtig. Giet de resterende Donuts Mix in een kom, voeg de overgroeide zuurdesem toe en begin met het kneden van het deeg. Voeg vervolgens de melk, het eigeelschuim toe en voeg aan het einde van het kneden de gesmolten boter toe (het ontstane deeg heeft een vrij losse, plakkerige consistentie). Bedek het voorbereide deeg met een doek en zet het ongeveer 50 minuten op een warme plaats, tot het in omvang verdubbeld is. Verdeel het deeg vervolgens in delen - elk ca. 60 gram; vorm elk deel tot een bal en zet het terug op een warme plaats voor ongeveer 30 min. om het volume te verdubbelen. Bak donuts in heet, diep vet tot de korst goudbruin is gedurende ongeveer 3 minuten aan elke kant en leg ze op een papieren handdoek om te drogen. Na afkoeling vullen met je favoriete jam, bestrooien met poedersuiker of versieren met glazuur en hagelslag.
Maak de zuurdesem met:
• 30 g verse gist
• 1 eetlepel suiker
• 1/3 kopje melk
• 2 eetlepels Donutmix
Maak het deeg met:
• 4 dooiers
• 4 eetlepels vanillesuiker
• 400 g Donutmix
• ½ kopje lauwe melk
• 4 eetlepels gesmolten boter
Combineer de ingrediënten voor de zuurdesem en laat op een warme plaats ongeveer 15 minuten rijzen. Klop de dooiers met vanillesuiker licht en luchtig. Giet de resterende Donuts Mix in een kom, voeg de overgroeide zuurdesem toe en begin met het kneden van het deeg. Voeg vervolgens de melk, het eigeelschuim toe en voeg aan het einde van het kneden de gesmolten boter toe (het ontstane deeg heeft een vrij losse, plakkerige consistentie). Bedek het voorbereide deeg met een doek en zet het ongeveer 50 minuten op een warme plaats, tot het in omvang verdubbeld is. Verdeel het deeg vervolgens in delen - elk ca. 60 gram; vorm elk deel tot een bal en zet het terug op een warme plaats voor ongeveer 30 min. om het volume te verdubbelen. Bak donuts in heet, diep vet tot de korst goudbruin is gedurende ongeveer 3 minuten aan elke kant en leg ze op een papieren handdoek om te drogen. Na afkoeling vullen met je favoriete jam, bestrooien met poedersuiker of versieren met glazuur en hagelslag.
Artikelnummer: | BEZ069 |
Merk: | Bezgluten |
Inhoud: | 400 gram |
Bestellen
Ingrediënten
Glutenvrij tarwezetmeel, maiszetmeel, maismeel, dextrose, verdikkingsmiddel (guargom, hydroxypropylmethylcellulose), aardappelvezel, zuurteregelaar (glucono-delta-lacton), rijsmiddel (sodiumcarbonaat).
Voedingswaarde(per 100 gram)
Energiewaarde | 1487 kj (350 kcal) |
Eiwitten | 0.8 gr. |
Koolhydratenwaarvan suikers | 85 gr. 4.2 gr. |
Vettenwaarvan verzadigd | 0.3 gr. 0.2 gr. |
Vezels | 2.1 gr. |
Zout | 0.13 gr. |