Bio Vegan - Cakemix Citroen Terug

€ 3,99
Cakemix Citroen

Allergie Informatie *

* Let op! Deze allergie informatie is enkel gebaseerd op de ingrediëntenlijst zoals vermeld staat op het productetiket. Eventuele sporen van bepaalde ingrediënten zijn hierbij niet van toepassing. Wij raden u aan voor gebruik altijd het productetiket te controleren op voor u belangrijke informatie.
Glutenvrij
Tarwevrij
Lactosevrij
Koemelkvrij
Kippeneivrij
Sojavrij
Gistvrij
Notenvrij
Pindavrij
Sesamvrij
Selderijvrij

Beoordeling

Monique


25-06-2025
Heerlijke cake

Lekkere cake, ook zonder topping heerlijk. Ook goedgekeurd door niet glutenvrije eters.

tbakvrouwtje


22-06-2024
prima smaak, zeker met extra scheutje citroensap

lekker!

Aaltje Terpstra


15-06-2024
Heerlijk

Lekker!

Janet


02-03-2024
Makkelijk en lekker

Makkelijk te maken. Goede smaak. Een beetje droog, dus serveerden we deze met een toefje (vegan) room of een met plakjes mango/perzik (vers of uit blik) ernaast.

Sam


01-09-2022
Lekkere frisse cake

Zelfs de gluten etende gasten vonden deze cake zeer lekker!

Anneke


11-08-2022
Heerlijke citroencake

Smaakt erg goed, ook zonder de glazuurtopping. Makkelijk te maken en een dikke aanrader.
Op de verpakking staat dat er 300ml sojamelk en 100 gr boter in moet, maar 250 ml erwtenmelk & 50 ml water en 100 ml olijfolie werkt ook prima.

Omschrijving

6 reviews


Glutenvrije mix voor een heerlijke citroencake. Ook ideaal voor muffins of citroen brownies. Maak de cake nog feestelijker met de leuke decoraties van Bio Vegan.

Benodigdheden:

  • Een rechthoekige bakvorm (20 cm)
  • Handmixer met garde
  • 300 ml sojadrink
  • 100 gram margarine
  • 1 eetlepel (15 ml) water citroensap voor het glazuur 
1. Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht of boven-/onderwarmte en vet de bakvorm goed in. 2. Doe het bakmengsel met de sojadrink en de margarine in een mengkom en meng alles kort op een lage stand met een handmixer met garde. Vervolgens op de hoogste stand verder kloppen tot er een geheel deeg ontstaat (ca. 2 minuten). Giet het deeg in de bakvorm en strijk het een beetje glad. 3. Bak de citroencake op het onderste rooster gedurende ongeveer 50 minuten op 180 graden Celsius of ongeveer 60 minuten op 180 graden boven-/onderwarmte. Neem aan het einde van de baktijd een testje met een houten stokje in het midden van de taart. Als het deeg aan de stick blijft plakken, verleng dan eventueel de baktijd met ca. 5 minuten en probeer het opnieuw. 4. Laat de cake eerst 15 minuten in de vorm op een rooster rusten, draai hem dan voorzichtig uit de vorm, roer het mengsel voor het citroenglazuur met 1 eetlepel water of citroensap en verdeel dit over de nog warme cake . Laat het volledig afkoelen op het rooster.

Artikelnummer: BVG042
Merk: Bio Vegan
Inhoud: 500 gram

Bestellen

Ingrediënten

Bakmix:
Rijstmeel, ruwe rietsuiker, maïszetmeel, maïsmeel, zoet lupinemeel, citroensappoeder (1.3%), citroenschil (0.4%), citroenolie (0.1%), zout, rijsmiddel: natriumbicarbonaat, verdikkingsmiddel: johannesbroodpitmeel, zuurteregelaar: kaliumtartraat, emulgator: lecithinen (zonnebloem*.

Citroenmengsel:
Poedersuiker, citroenolie (0.1%).

Voedingswaarde(per 100 gram)

Energiewaarde 1425 kj (339 kcal)
Eiwitten 2.3 gr.
Koolhydratenwaarvan suikers 57.0 gr. 30.0 gr.
Vettenwaarvan verzadigd 11.0 gr. 5.1 gr.
Vezels 1.2 gr.
Zout 0.46 gr.

Gerelateerde producten